Kokosyoghurt met granaatappel en aardbeiencoulis

Sinds ik geen kwark meer eet (uitkomst eliminatiedieet) ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor dit gemaksproduct. Want laten we eerlijk wezen, kwark is wel een beetje hét ontbijt voor mensen die gemak willen. Drie of vier flinke eetlepels in een schaaltje, wat cruesli of blauwe bessen er over en naar binnen schuiven maar. Binnen vijf minuten heb je het gemaakt, gegeten en je kommetje afgewassen.

HuishoudenHuishouden

Deze kokosyoghurt is een zeer luxe vervanger voor de kwark als zeg ik het zelf. Heerlijk romig en de kokossmaak is niet overheersend, maar precies goed aanwezig. De kcal zijn wel wat aan de hoge kant, net zoals de prijs, dus eet ik er wat minder van dan dat ik met magere kwark deed, #onsbenzunig.

Deze aardbeiencoulis kan je heel makkelijk zelf maken en ik maakte twee potjes, zodat ik twee dagen kon genieten van dit heerlijk ontbijtje. Eén daarvan at ik op zondagochtend en terwijl ik met mijn lepel het potje aan het leegschrapen was hoorde ik uit de slaapkamer “Hallo, wat ben je aan het doen? Ik lig nog te slapen!!!”. Oeps.

Wat heb je nodig? 2 ontbijtjes

 • 1 pot Kokosyoghurt van Abbot Kinney’s (400 ml)
 • 1 doosje diepvries aardbeien (225 gram)
 • 100 gram granaatappelpitjes
 • 100 gram verse aardbeien

Hoe maak je dit?

 1. Doe de bevroren aardbeien samen met twee eetlepels water in een steelpannetje, zet het vuur laag en laat het geheel pruttelen totdat de aardbeien zacht zijn geworden.
 2. Haal de staafmixer door het pannetje met aardbeien en je coulis is klaar. Laat afkoelen.
 3. Was de verse aardbeien en snijd deze door de helft of in vieren.
 4. Maak nu laagjes in je potjes (als je deze hebt en anders gewoon lekker in een schaaltje). Eerst wat coulis, dan verse aardbei, kokosyoghurt en herhaal dit totdat je ingrediënten op zijn.
 5. Sprinkel de granaatappelpitjes tot slot over het ontbijtje heen.
 6. Serveer direct of bewaar afgesloten in de koelkast.

Voedingswaarde per portie

 • Kcal 408
 • Eiwitten 5,5 gram
 • Vetten 32,1 gram
 • Koolhydraten 22,4 gram

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Variaties

 • Gebruik in plaats van rood fruit een keer mango of bijvoorbeeld sinaasappel en passievrucht.
 • Ga gewoon voor magere kwark ipv kokosyoghurt. Vindt je portemonnee in ieder geval wel een stuk leuker.
 • Strooi nog wat kokosschaafsel over het ontbijt.

Misschien zijn deze recepten ook iets voor je

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: