Kruidnootjes Rocky Road

Deze versie had ik nog niet gehad, de kruidnootjes Rocky Road. Sinds half september had ik deze al op mijn to Cook-lijstje staan, want toen kwamen de pepernoten met karren vol al de Kruitvat binnengerold. Maar ja, om in september al een recept met kruidnoten te posten… Nog ff wachten dus.

KokenKoken

In de tussentijd heb ik mijzelf al twee keer kotsmisselijk gegeten aan de chocoladepepernoten, terwijl ik die niet eens echt lekker vind. Dus ik ben voorlopig even klaar met de pepernoten. Op zich ook een goede tactiek :).

De kruidnootjes Rocky Road heb ik gemaakt met mini-kruidnootjes, maar je kan uiteraard ook gewone standaard pepernoten gebruiken. Of neem een zak strooigoed en versier de chocolade met de gekleurde snoepjes.

Wat heb je nodig?

  • 1 reep melk of pure chocolade (ik gebruikte puur) van 200 gram
  • 400 gram kleine kruidnootjes

Hoe maak je dit?

  1. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Hak de chocolade in grove stukken en smelt deze au bain marie of in de magnetron.
  3. Die de kruidnoten in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe.
  4. Roer de kruidnoten en chocolade goed door elkaar, zodat de kruidnoten geheel bedekt zijn met chocolade.
  5. Stort het mengsen in de ovenschaal, strijk het glad en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd er repen of blokjes van en je kruidnootjes Rocky Road zijn ready!

Variaties

  • Voeg een theelepeltje kaneelpoeder toe aan de gesmolten chocolade.
  • Gebruik witte chocolade pepernoten voor een dubbele chocolade sensatie.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: