Lijstje: 5x granaatappel in je gerecht

Deze roodroze knapperige zoete bommetjes vind ik dus helemaal te gek. Ik kan ze op ieder moment van de dag eten, verwerken door zoete en hartige gerechten, koud of warm. Love them!

HuishoudenHuishouden

Zorg er alleen wel voor dat het sap van deze parels niet op je witte t-shirt komen, want dan heb je een uitdaging. Gelukkig is mijn moedertje een heuse vlekkenverwijderaar-koningin en kan ik bij haar terecht met m’n shirt :).

Ik heb mijn favoriete recepten met granaatappel voor je onder elkaar gezet. Let me know of je een van de gerechtjes gaat maken!

Top 5 granaatappel in je gerecht

Muhammara. Een dip of een spread die je perfect op een stukje Turks brood kan smeren of zet deze muhamarra de eerstvolgende verjaardag op tafel naast de kruidenboter.

 

Arabische kwarkbollen. Dit zijn echt toppers. Je standaard kwarkbol is er niks bij en door de toevoeging pistachenoten en gedroogde abrikozen heb je een perfect tussendoortje te pakken.

Suikervrije framboos- en granaatappelkwarktaart. Heerlijk! Dat is het enige dat ik er over kwijt kan.

Kokosyoghurt met granaatappel en aardbeiencoulis. In dit gerechtje gebruik ik ze lekker als topping. Uiteraard kan je ze ook over je bakkie kwark gooien of daar de yoghurt. Vinden die pitjes echt helemaal prima.

Vegan couscoussalade. Easy en lekker voor bij de barbecue, ook voor de non-vegans. Zout, hartige, vitamines en vezels. Je vindt ze allemaal terug in dit gerecht.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Extra inspo.

Deze foto’s heb ik niet zelf genomen, maar brengen mij wel weer op ideeën voor nieuwe gerechten en recepten. En ja, ik mag deze foto’s gewoon gebruiken. Ze komen van een speciale site waar allerlei soorten foto’s op staan die je gratis mag downloaden en mee mag doen wat je wilt! Fotografen bedankt!

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: