Loaded sweet potato fries

Dit gerecht ontstond een week voor kerst toen ik geen zin had om de deur uit te gaan voor boodschappen. Daarnaast had ik nog het een en ander in de koelkast en op de groenteschaal liggen, dus dat moest ik eerst maar eens even opmaken.

HuishoudenHuishouden

Vaak zijn die dingen die er dan liggen net niet hetgeen je zin in hebt? Herkenbaar? En toen kwam de ingeving! Airfryertje weer tevoorschijn gehaald en zoete aardappelfrietjes gemaakt. Onderdeel 1 van de maaltijd, check!

Er lag ook nog wat kipshoarma die ik bij de Turkse slager had gehaald, dus die kon ik ook nog wel ff opbakken. Wat geraspte kaas gevonden en een komkommer die nog niet begon te rimpelen. En voilĂ , daar had ik ineens loaded sweet potato fries. Oftewel en soort van gezonde kapsalon.

De Mr. die was er niet, dus die heb ik even een jaloersmakende foto gestuurd van dit heerlijke gerecht. Al had ik voor hem ook nog wel een portie achter gehouden, zodat hij die ‘s avonds kon eten.

Wat heb je nodig? 2 porties loaded sweet potato fries

 • 500 gram zoete aardappel(friet)
 • 300 gram kipshoarma
 • handje geraspte kaas
 • 1/2 komkommer
 • 10 cherrytomaatjes
 • srirachamayonaise of andere spicy saus

Hoe maak je dit?

 1. Was de zoete aardappels, laat de schil er aan en snijd er frieten van. Je kan ook kant-en-klare zoete aardappelfriet kopen, maar ik geef de voorkeur om ze zelf te maken, want vind het lekker met de schil er nog aan.
 2. Doe de friet in een kom, beetje olijfolie en wat zout erover en gaar ze 17-18 minuten in de Airfryer op 180 graden of in de oven op 180 graden voor 30-35 minuten.
 3. Bak in de tussentijd de kipshoarma gaar.
 4. Maak per portie bakje van aluminiumfolie en verdeel de friet over de bakjes en leg daarop de kipshoarma. Beetje geraspte kaas erover en zet de bakjes dan nog 5 minuten in de Airfyer op 180 graden of in de oven onder de grill voor een minuut of 8.
 5. Snijd in de tussentijd de komkommer in plakjes of maak er slierten van met een dunschiller/kaasschaaf. En halveer de tomaatjes.
 6. Leg het aluminium bakje met de loaded sweet potato fries op een bord, garneer met komkommer en tomaatjes en drizzle er tot slot wat sriracha of andere pittige saus over.

Variaties

 • In plaats van pittige saus kan je ook knoflooksaus gebruiken of een beetje curry.
 • Slanke knoflooksaus maak je door 200 ml magere kwark, 1 fijngehakte teen knoflook, beetje bieslook of peterselie te mengen. Zelf voeg ik er nog een eetlepel gembersiroop aan toe, mmmm.
 • Je kan uiteraard ook varkensshoarma of gyros gebruiken voor dit gerecht.
 • Het je geen Airfryer? Je kan alles ook in de oven bereiden, dan duurt het alleen iets langer.

Misschien ook iets voor jou?


*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: