Mijn 5 favoriete Foodies op Instagram die je moet volgen!

Honderden meiden, dames, vrouwen en een enkele heer begeeft zich in de wereld van het foodbloggen. So as I. Fantastische sites en kanalen waar veel tijd en moeite in gestoken is om jullie te inspireren om leuke nieuwe gerechten te maken.

HuishoudenHuishouden

Wanneer je jezelf een food blogger noemt, dan komt er meer bij kijken dan alleen een fotootje maken van je avondeten of je breakfast bowl met serie #’s. Vaak realiseren mensen zich niet hoeveel tijd het kost om een website te onderhouden, reacties te geven op vragen & verzoeken, gerechten te koken, fotograferen, posten, recepten uitwerken, research doen en er zijn nog vele andere zaken waar wij Foodies onze dagen mee vullen.

Niets te klagen vanuit mijn kant, want ik doe het met liefde en het geeft mij veel energie. Helemaal wanneer ik een foto op Instagram of Facebook voorbij zie komen waar mijn gerecht op staat. Een lach van oor tot oor. Zo zijn er ook een aantal Foodies die ik al een tijdje volg op Instagram en hun pagina is zeker de moeite waard om te liken en te volgen. Komen ze in alfabetische volgorde:

  • ashleywillems. Maakt heerlijke herkenbare gerechten met mooie lichte foto’s. Van smoothies tot kipgehaktballetjes en van boterkoek tot prachtige drip cakes. Daarnaast geeft ze je ook nog inspiratie voor in huis.

  • cleaneatingnow.nl. Deelt trouw iedere dag foto’s van heerlijke en gezonde gerechten die ze voor haarzelf en haar gezin maakt. Dieuwke is 55 kilo afgevallen door “clean” te eten. Ben ik ook een mega-voorstander van! 

  • fitwithmarit. Naast gezonde en slanke gerechten met leuke kleurrijke foto’s geeft Marit ook nog eens tip en motivatie voor het sporten en onlangs startte zij #challengemonday om haar volgers te motiveren om eens een #momentjevoorjezelf te pakken. 

  • food52. Deze hoort eigenlijk niet echt in het rijtje thuis, want food52 is geen foodie, maar een Amerikaanse verzamelsite waar je prachtige food foto’s, inspiratie en trends kan vinden. Heb je zelf een fantastische foodfoto gemaakt, gebruik dan #food52 en wellicht reposten ze je foto op hun kanaal. Is mij helaas nog niet gelukt…

  • jackyynobels. Kleurrijk, gevarieerd en je ziet in de foto’s van Jacky dat zij veel liefde in haar werk stopt. Af en toe een instructiefilmpje en vooral veel gezonde gerechten. Ik ben heel erg fan van haar turquoise tafel die ze vaak als achtergrond gebruikt! Van zo’n tafel wil je toch die gerechten eten!

  • De Keukenboef. Mijn eigen Instagrampagina :). Zelf probeer ik altijd iedere dag een foto en recept te posten. Mijn focus ligt vooral doordeweeks op gezonde voeding, maar in het weekend laat ikzelf ook altijd de teugels een beetje varen en mijn recepten dus ook. Op Instagram deel ik ook meer dan alleen recepten en post ik tips, handige keukenhulpjes en (ir)relevante info over nieuwe producten uit de winkel. Kan je nog een pagina toevoegen aan to-follow.

 

Dit waren mijn favoriete pagina’s op Instagram. Wat zijn die van jou? 

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: