Naanpizza met geitenkaas en spinazie

Afgelopen jaar ben ik voor mijzelf met Meatless Monday gestart en dat bevalt mij zo goed, dat het een onderdeel is geworden van mijn voedingspatroon. Soms komt het even niet uit om op maandag geen vlees te eten, maar dat pak ik gewoon de dinsdag of woensdag.

KokenKoken

Op de site van Culy.nl las ik een paar dagen geleden dat Naanpizza’s (volgens Pinterest) een van de foodtrends gaan worden voor 2017, goed idee! Ik ben dol op pizza’s en op naanbrood, dus deze combinatie lijkt mij voortreffelijk. Als vleesvervanger gebruik ik geitenkaas. Koop de beste kwaliteit kaas die je je kan permitteren, want dat proef je zeker.

Mijn portie was een half brood per persoon met een grote salade erbij. Je kan de salade ook achterwegen laten en twee halve broodjes per persoon nemen, voeg dan nog wat extra groente toe. Wel denk ik dat je dan bommetje vol zit :).

Wat heb je nodig? 2 personen

 • 1 naanbrood = 140 gram
 • 70 gram geitenkaas
 • 300 gram verse spinazie
 • 5 eetlepels ketchup
 • 1 rode ui

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Halveer het brood, zodat je twee bodems krijgt.
 3. Smeer de bodems in met tomatenketchup.
 4. Bak de spinazie in de pan, zodat deze geslonken is.
 5. Snijd de rode ui in grove partjes.
 6. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodems en brokkel de geitenkaas erboven.
 7. Bak de naanpizza’s in 15 minuten af in de oven.

naanpizza-2

naanpizza-1

naanpizza-3

Voedingswaarde per portie:

 • Kcal 449
 • Eiwitten 19,0 gram
 • Vetten 16,9 gram
 • Koolhydraten 53,2 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: