BLOG: Onzinnige keukenhulpjes

Twee jaar geleden scheef ik al deel 1: Top 19 keukenhulpjes van AliExpress. En ik kan je zeggen, in twee jaar tijd is er nog meer onzin bijgekomen.

HuishoudenHuishouden

‘s Nachts wanneer ik wel eens niet meer in slaap kan komen, dan struin ik weleens AliExpress af. Iets wat ik beter niet kan doen, want ik kom altijd wel iets tegen waarvan ik denk “hé, dat lijkt mij handig.”

De prijzen zijn over het algemeen zeer vriendelijk, dus hup in het winkelwagentje en vier tot twaalf weken wachten voordat je aankoop er is. Weken later gaat ineens de deurbel met die “handige” bakjes. Whoops, was al weer vergeten dat ik ze besteld had, haha.

Onlangs had ik weer een slapeloze nacht, doordat ik ‘s middags iets te lang een discodutje had gedaan. De app van Aliexpress ging weer aan. Dit keer heb ik geen aankoop gedaan, maar ben ik wel weer zeer bijzondere keukenhulpjes tegengekomen die ik je niet kan onthouden :).

Onzinnige keukenhulpjes deel 2

Kiwi cutter. Waarschijnlijk denk je “oh handig”, maar volgens mij zitten je handen helemaal onder het sap en ben je sneller klaar met een theelepeltje.

Bosui-snijder. Wie bedenkt dit en waarom zou dit makkelijk zijn? Doe mij maar een gewoon aardappelschilmesje of m’n koksmes.

Magnetronreiniger. Als je magnetron er zo uit ziet, dan doe je sowieso iets verkeerd, haha. Laat je al je eten ontploffen? Al denk ik wel dat deze vulkaan uitkomst kan bieden, maar een doekje met wat allesreiniger werkt volgens mij ook.

Mais baard schoon borstel. Wat deze dame in haar handen heeft kan ik niet helemaal definiëren, maar volgende de uitleg was je de baarden van een maiskolf ermee af. #handig…..

Garnalen dunschiller. Dunschiller? Ik denk dat je hiermee makkelijk de schaal kan verwijderen of het darmkaneel. Ben er nog niet helemaal over uit. Kopen, uhmmmm??? Nee.

Nog meer onzin.

Los van het feit dat bovenstaande items enorm veel ruimte in je keukenla innemen, zijn ze volgens mij gewoon onnodig. Maar, dit is nog niet alles. Ik kwam ook nog een “super handige” watermeloen snijder tegen. Eigenlijk wil ik ‘m wel bestellen, want ben reuze benieuwd hoe dit ding echt werkt :).

Watermeloensnijder. Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat dit werkt? Zo te zien kan je alleen baan voor baan doen. Dan ben je me toch een partijtje lang bezig :).

Spatscherm. Ze noemen het een schattige panda. Ik vind het maar een onding. Als je een schort draagt, waarom dan nog zo’n ding gebruiken? Wie is er eigenlijk zo’n kluns dat je dit nodig hebt? Dan heb ik nog wel wat tips voor je.

Cleaning scraper. Ok, ok, ok. Heb ik dit nodig in mijn leven? Uhmmm, nee. Niet kopen dus.

Koolsnijder. Dit lijkt mij echt het aller onhandigste keukenhulpje dat ik ooit heb gezien. Waarom?

Kokosnoot schaver. Deze kan misschien wel handig zijn, maar hoe vaak maak je nu eigenlijk zelf een kokosnoot open? De laatste keer dat ik het gedaan heb was 14 jaar geleden toen ik stage liep in Dublin.

Stovetop protector. Maak me gek! Dit is net zoiets als je gasfornuis bedekken met aluminiumfolie. Zou het werken? Ik denk dat je blij mag zijn dat het niet in fik vliegt.

Mango snijder. OK, ik geef het toe. Deze kan nog wel eens handig zijn. Alleen wil ik zo’n enorm ding erbij in de keuken voor die enkele keer per jaar dat ik een verse mango in huis haal?

Wat gebruik jij het liefst?

Dit waren zeer onzinnige keukenhulpjes naar mijn idee. Uiteraard heeft iedereen z’n voorkeur en zijn er altijd wel mensen met handige items. Hebben jullie nog tips of keukenhulpjes die onmisbaar zijn in je keuken?

Zelf gebruik ik graag zo’n rolletje op knoflookvelletjes te verwijderen, want dan gaan de vingers niet naar knoflook stinken. Kan je trouwens voor €0,50 op Aliexpress kopen.


* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

  1. 😂 tja ik gebruik de mangosnijder, vind die echt super makkelijk. De grote valt mee, ligt bij mij op een koekepannetje. Eet ook wel vaak verse mango 😋😋

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: