PB&J overnight oats

PB&J overnight oats

Vorige week was ik op het Pindakraam ontbijt van Mister Kitchens ter gelegenheid van de lancering van zeven nieuwe smaken pindakaas. Superleuke sessie zonder saaie presentatie waarom hun pindakaas de beste is blablablabla, maar een met een pinda-quiz. Helaas heb ik niet gewonnen, ik was zelfs fucking slecht…. Ik kan beter koken dan meedoen aan een quiz, laten we het daar maar op houden….

KokenKoken

Anyhow, een van de vragen uit de quiz was een muziekfragment. De vraag weet ik eigenlijk niet meer, alleen dat het een van de weinige vragen was die ik goed had. Het nummer Peanut Butter Jelly van Galantis zit door dit muziekfragment uit de pinda-quiz al een week in m’n hoofd. Thanks Mister Kitchens! Zo kwam ik dus op deze PB&J overnight oats, dus nogmaals dank voor de inspo!

De pindakaas en jam heb ik van hen gekregen in de tofste goodie bag ever, dus ik kan gelijk aan de slag. Havermout heb ik standaard in huis, een pak amandelmelk ook en magere kwark is de hero van mijn koelkast. Voilà, nieuw receptje is geboren en het is ook nog eens supersnel klaar.

Je kan makkelijk voor drie dagen deze overnight oats maken. Bewaar het in de koelkast in een afgesloten potje en eet ze met je favoriete toppings.

Wat heb je nodig? 1 portie

 • 50 gram havermout
 • 125 ml amandelmelk
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 eetlepel jam naar keuze
 • 2 eetlepels magere kwark

Hoe maak je dit?

 1. Doe de havermout en amandelmelk in, bijvoorbeeld, een oude pindakaaspot, roer door elkaar en zet in de koelkast tot de volgende dag.
 2. Haal de volgende dag je overnight oats uit de koelkast en bedek met een laagje kwark en vervolgens de jam en pindakaas.
 3. Bewonder even je kunstwerk en roer vervolgens alles door elkaar.
 4. Bon appetit!

PB&J overnight oats

PB&J overnight oats

Voedingswaarde per portie PB&J overnight oats

 • Kcal 400
 • Eiwitten 14 gram
 • Vetten 14 gram
 • Koolhydraten 51 gram

Variaties

 • Ik gebruikte jam met de smaak abrikoos-sinaasappel, maar je kan uiteraard ook lekker voor aardbei of bosbessen kiezen.
 • Wil je ‘m iets slanker maken? Voeg dan een theelepel pindakaas toe in plaats van een eetlepel. Dit kan namelijk al snel 100 kcal schelen.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Misschien zijn deze recepten ook iets voor je

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: