recept proteine shake met boerenkool

Proteine shake met boerenkool

Deze proteïne shake met boerenkool neem ik tegenwoordig geregeld als ontbijt. Al geloof ik wel meer in het feit dat we beter onze groente kunnen kauwen in plaats van blenden, maar in dit geval maak ik een uitzondering.

KokenKoken

Daarnaast is boerenkool is echt top om in je shake te verwerken, want het heeft niet zo’n uitgesproken smaak zoals spinazie of bleekselderij. Als ik dat dus door m’n skake doe, dan “geniet” ik er de hele dag van. Uh, nee bedankt.

Wel voeg ik nog wat bevroren fruit toe voor wat extra frisheid. Ik ga voor rood fruit en niet voor mango of ananas. Die vind ik niet zo lekker bij mijn proteïne shake met boerenkool. Te zoet.

Dus, pak je blender maar weer uit de kast en laat ‘m een week op het aanrecht staan. Kan je prima drie keer in een week deze shake maken. Berg je ‘m daarna gewoon weer op en over een kwartaaltje zie je ‘m weer terug 🙂

proteine shake met boerenkool

Wat heb je nodig? 1 shake met boerenkool

 • 5 boerenkool diepvries deelblokjes
 • 1 scoop bevroren zomerfruit/blauwe bessen/kersen of ander rood fruit
 • 1 scoop chocolade proteïne poeder (30 gram)
 • 2 theelepels ongezoete cacaopoeder
 • 300 ml water

Hoe maak je dit?

 1. Doe alle ingrediënten in een blender.
 2. Laat je blender een minuut of twee op volle toeren draaien.
 3. Schenk in een grote glas of beker.
 4. Drink direct.
Smoothie met boerenkool
Let op dat je wel deelblokjes koopt.
Proteine shake met boerenkool en chocolade
Door diepvriesfruit te gebruiken wordt je proteïne shake lekker koud.
Smoothie met proteine poeder
Dit recept staat gelijk aan een maaltijd – qua volume.

Variaties

 • Heb je geen proteïne poeder in de smaak chocolade in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld vanille en voeg nog een extra theelepel cacaopoeder toe aan de shake met boerenkool.
 • In plaats van boerenkool kan je ook deelblokjes spinazie of broccoli gebruiken. Broccoli? Yes, je moet er misschien even aan wennen, maar het is best lekker.
 • Voeg nog wat bevroren avocado toe voor een extra romig resultaat. Let je een beetje op de calorie inname? Dan kan je de avocado beter achterwegen laten, want een halve avocado bevat al snel 180 kcal.

Ook iets voor jou?

Als je toch al zo lekker aan het blenden bent, dan is deze shake misschien ook wel iets voor jou. Ik noem ‘m purple wonder.

Shake met blauwe bessen
Purple wonder

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: