Recept voor koolhydraatarme crackers

Even een persoonlijke note aan het beging van dit recept voor koolhydraatarme crackers.

KokenKoken

Het afgelopen “corona” jaar heeft er bij mij best wel een beetje ingehakt. Ik heb een restaurant in een gym en je kan je voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is geweest. Ik heb er vertrouwen in dat we het gaan redden, dus daar geen zorgen over.

Nu heb ik mijzelf alleen het afgelopen jaar een beetje laten gaan. Je kan wel stellen dat ik mijn stress, verdriet, spanning, leegte en alle negatieve gevoelen door middel van eten heb proberen op te vullen. Met als resultaat dat ik ruim vijf kilo ben aangekomen, geen enkele broek meer paste en hier best wel een beetje verdrietig over was.

Toen kwam ik op dat punt dat ik dacht, nu wil ik iets veranderen. En ik heb hulp gevraagd aan een van mijn business buddies, Gijs. Voor mij voelde het echt als een opluchting om om hulp te vragen, want waarom zou je iets alleen moeten doen als er anderen zijn die je willen helpen?

Zo gezegd zo gedaan. Gijs heeft een trainingsschema en een voedingsplan voor mij geschreven. De invulling van dat plan kon ik zelf doen, enige waar ik mij aan moest houden was dat ik alleen koolhydraten at uit groente. Geen pasta, brood, rijst of wat dan ook.

Ontbijt met crackers

Een van mijn favoriete ontbijtjes is twee volkoren crackers met oude kaas en homemade tempeh sambal van de Roerade (Toko in Hilversum). Die stonden de afgelopen weken in ieder geval niet op het menu.

Wel had ik enorm de behoefte na een week om iets knapperigs te eten. Deze koolhydraatarme crackers bieden uitkomst. Al zijn ze na een dag niet meer zo knapperig, haha. Ze blijven stevig en je kan ze beleggen, maar verwacht geen crunch zoals die crackertjes uit de supermarkt.

Conclusie. Online heb ik een aantal recepten voor koolhydraatarme crackers gevonden, geprobeerd en er mijn eigen draai aan gegeven. Voila, dit zijn ze geworden.

Bewaren op Pinterest

Je kan dit recept heel makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest, zodat je het op een later moment very easy terug kan vinden. Druk op de Pinterest button links bovenin de hoek van onderstaande foto. 

Op Pinterest vindt je trouwens nog meer heerlijke recepten en inspiratie voor koolhydraatarme gerechten. Je kan ook mijn pagina volgen, zodat je altijd als eerste mijn nieuwste recepten te zien krijgt.

Wat eet je op koolhydraatarme cracker?

 • Tapenade van olijven of zongedroogde tomaatjes
 • Geitenkaas met wat alfalfa
 • Gerookte kipfilet met plakjes komkommer
 • Auberginespread
 • Pindakaas 🙂

Wat heb je nodig?

 • 200 gram amandelmeel
 • 220 ml kraanwater
 • 25 gram pompoenpitten
 • 25 gram zonnebloempitten
 • 25 gram lijnzaad
 • Optioneel: flinke snuf grof zeezout of fleur de sel

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden een bekleed en grote bakplaat met bakpapier.

 2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

 3. Stort het amandelmeelmengsel op de bakplaat met bakpapier en smeer het zo goed en glad mogelijk uit. Tip: gebruik hiervoor de achterkant van een lepel.

 4. Bak de koolhydraatarme crackers in 30-40 minuten af op 150 graden. Haal de plaat uit de oven en snijd er crackers van met een pizzaroller of een groot mes.

 5. Laat de koolhydraatarme crackers afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht trommeltje.

Variaties

 • Ook lekker om wat gedroogde tijm of oregano toe te voegen aan het beslag.
 • Heb je zin in kaascrackers? Dan voeg je wat geraspte parmezaanse kaas toe of top je het uitgesmeerde beslag af met wat geraspte oude kaas.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Ben je op dit moment ook met een koolhydraatarm dieet bezig of eet je glutenvrij, dan is dit low carb courgettebrood wellicht iets voor jou.

Courgettebrood
Courgettebrood

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: