Review: Espressions Power Blender Pro

Al een tijdje ben ik aan het overwegen om een nieuwe blender aan te schaffen, want ik heb zo’n huis-tuin-en-keuken dingetje die niet zo krachtig is. Hij heeft een beetje moeite met harde ingrediënten en m’n sapjes zijn niet lekker smooth.

KokenKoken

Vorige week kwam deze krachtpatser van Coolblue op mijn pad, de Espressions Power Blender Pro. Hallelujah, wat een verademing deze machine. Voor Coolblue ga ik deze machine reviewen en in deze post zal ik mijn bevindingen met jullie delen.

Review machine

Fitgirls & proteine shakes

Het eerste dat ik uit wilde proberen is een proteïne shake. De kan is lekker groot, dus ik kon twee grote porties maken voor mijzelf en Arnold Schwarzenegger naast mij. Hoppa; twee bananen, een zakje diepvries frambozen, twee grote scheppen vanille wheypoeder en twee glazen amandelmelk erbij. Er zijn een aantal standaard programma’s waar je uit kan kiezen en ik koos voor de knop “smoothie”.

Binnen twee minuten had ik twee heerlijke proteïne shakes die lekker dik en zijdezacht van structuur waren. De messen en power van deze machine zijn top!

Shake op en dan moet je de kan schoonmaken. Een van de redenen waarom ik niet zo vaak mijn blender van de plank haal, is het feit dat ik geen afwasmachine heb en altijd loop te kloten in de wasbak.

CLEAN BUTTON

Deze Espressions Power Blender Pro heeft een schoonmaakknopje erop, yes! Even afspoelen, voor de helft vullen met warm water, beetje Dreft erbij en aanzetten. Whoho!!! Nog net op tijd kon ik mijn hand op de deksel doen, want die vloog er bijna af, haha. Tip van de dag, zorg altijd dat de deksel goed op de kan zit. Ik had bijna een waterballet in de keuken.

Deze functie vind ik echt een meerwaarde voor een dergelijk apparaat, want niemand wil veel tijd besteden aan schoonmaken en met die “clean” button is het zo gepiept.

Banana pancakes

Ook mijn beslag voor Banana pancakes was binnen een mum van tijd klaar en heerlijk luchtig. Eerst heb ik de eieren en de banaan samen aangezet en tot een glad mengsel geblend. Vervolgende de havermout en een theelepeltje kaneel toegevoegd en het resultaat was top!

Review machine - pancakes

Conclusie

Deze blender kan ik iedereen aanraden. Hij is misschien iets duurder dan de standaard blenders die je in het lokale winkelcentrum koop, maar de prijs-kwaliteit verhouding is gewoon goed. Waarom raad ik deze aan:

 • De kan is van kunststof in plaats van glas, dus daardoor lekker licht van gewicht.
 • Daarnaast is de kan ook makkelijk van de machine te halen en terug te plaatsen. Je kan ‘m er gewoon op zetten en je hoeft de kan niet vast te draaien, zoals bij andere machines.
 • Hij heeft absoluut geen moeite met harde stukken of bevroren ingrediënten, want de machine heeft enorme power (2.000 watt) en blend alles fijn.
 • De clean-button is een aangename bijkomstigheid.

Advertisement

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

2 Comments

 1. Hi De keukenboef,

  Ben jij nog steeds tevreden over je Espressions blender? Ik vroeg mij even af of het vlot gaat als je humus maakt of of pindakaas probeer te bereiden hierin. Over het algemeen weet ik dat blenders meer geschikt zijn voor vloeiebare storen maar juist daarom overweeg ik of ik de juiste keuzen maak als ik deze Espressions blender koop voor grote hoeveelheden humus te maken of noten te malen.

  Groet,

  1. Hi atena, persoonlijk maak in humus, pindakaas, mayonaise en zaken zoals taartdeeg altijd in mijn magimix, omdat ik dat nooit zo chill vind om in een blender te doen. Ik zou dan eerder een magimix overwegen dan een blender als je vaak humus maakt. Scheelt je ook een hoop gedoe met schoonmaken. Grtjs, Bianca

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: