Roggebroodtorentje met kwartelei

Laatst was ik op een verjaardag van een meneer die Abraham werd en toen heb ik deze hapjes ook gemaakt. Het was een succes, want je kan ze zo lekker in een keer in je mond stoppen en kwarteleitjes krijg je niet op iedere verjaardag voorgeschoteld.

HuishoudenHuishouden

Echter een van de gasten, op die verjaardag, was kok geweest en ging mijn hele hapje in vol ornaat analyseren. Welke smaken er eerst zouden moeten komen, waarom ik het eitje gebakken had en niet gepocheerd en bla bla bla. Meneer, het is een torentje van een plakje roggebrood, een plakje komkommer, een dot mayo en een eitje. Hoe moeilijk kan het zijn? Je begrijpt natuurlijk wel dat hij geen tweede kreeg….

Wat heb je nodig? 12x roggebroodtorentje

 • 3 plakjes roggebrood
 • 12 kwarteleitjes
 • 1/2 komkommer (je hebt hiervoor een beetje een dikke komkommer nodig, dus geen lange dunne)
 • 2 eetlepels mayonaise
 • Optioneel: garneren met wat verse bieslook of dille

kwarteleitjes

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm een poffertjespan op laag vuur en vet deze in met wat olijfolie of roomboter. Ik doe dit altijd met een kwastje.
 2. Kwarteleitje zijn heel delicaat, dus je kan ze beter niet kapotslaan op het randje van de pan, maar beter met een aardappelschilmesje een klein tikje geven en dan met het puntje openbreken. Let op, de dooier moet heel blijven.
 3. Bak de eitjes in de poffertjespan door ze voorzichtig in zo’n kuiltje van de pan te laten glijden. Ik doe ze altijd eerst in een klein kommetje en dan in de pan. Tip: heb geduld met de eitjes.
 4. Zijn alle eitjes gebakken, zet ze dan apart. Ze mogen koud gegeten worden.
 5. Steek 12 rondjes uit het roggebrood. Ik gebruik hiervoor een uitsteekring van +/- 2,5 centimeter.
 6. Schil de komkommer, snijd plakjes van een halve centimeter dik en steek deze ook uit met hetzelfde ringetje als waar je het roggebrood mee hebt uitgestoken.
 7. Bouw je torentjes door te beginnen met een plakje roggebrood, daarna wat mayonaise, daarop een plakje komkommer en tot slot het kwarteleitje.
 8. Je kan de roggebroodtorentjes nog garneren met wat verse groente kruiden of wat paprikapoeder.

Roggebroodtorentjes met kwartelei

Roggebroodtorentjes met kwartelei

Voedingswaarde per roggebroodtorentje

 • Kcal 47
 • Eiwitten 1,8 gram
 • Vetten 2,9 gram
 • Koolhydraten 3,5 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: