top 6 snelle meatless monday recepten

Top 6 snelle Meatless Monday recepten

Gisteren had ik vegetarische burger met noten, bloemkool en curry gekocht voor mijn Meatless Monday recept. Helaas, deze burgers waren echt niet te eten. En na fantastische foto’s (al zeg ik het zelf) had ik echt zin om ze op te eten. Bummer…. niet te eten en daarom ga ik deze vandaag ook niet publiceren of delen met jullie. Sta er gewoon niet achter.

HuishoudenHuishouden

En toen had ik geen recept voor vandaag, dus leek het mij wel wat om mijn favo Meatless Monday gerechten onder elkaar te zetten die ook nog eens lekker snel klaar zijn (soms moet je alleen even op de oven wachten).

Top 6 snelle Meatless Monday recepten

Snelle spaghetti met artisjok, spinazie en ricotta. Normaliter eet ik niet zo vaak pasta, maar voor dit gerecht maak ik graag een uitzondering! Ik gebruik kant-en-klare artisjokkenharten uit blik. Ze zelf maken is wel lekkerder, maar deze zijn echt prima en op maandagavond heb je toch helemaal geen zin om zelf artisjokken te gaan koken…

Geroosterde tomaatjes quiche. In de winter eet ik wat vaker quiches en hartige taarten, maar deze met tomaatjes is ook heerlijk bij de BBQ. Binnen vijf minuten heb je het gerecht in de vorm en schuif ‘m in de oven op het moment dat de barbecue aan gaat. Zodra de eerste items van de bbq komen, dan is je quiche ook klaar. #perfecttiming.

geroosterde-tomaatjes-quiche-3

Shakshuka met spinazie. Mijn favoriete gerecht van de afgelopen maanden. Ik eet het vaak als ontbijt, omdat ik merk dat ik gedurende de dag een langer verzadigd gevoel heb wanneer ik in de ochtend groente eet. De kurkuma en komijn maken dit gerecht echt helemaal af.

Shakshuka met spinazie

American coleslaw. Veel knapperiger en smaakvoller, dan de bakken van Johma uit de supermarkt. Daar zit veel mayonaise door en deze maak je zelf lekker smeuïg met magere kwark en zure room.

American coleslaw

Vegetarische kikkererwten gyros. Een topgerecht om voor twee dagen te maken. Dat deed ik onlangs ook en had een tweede portie mee voor lunch die ik gewoon koud at. Doordat de kruiden een dag langer konden intrekken vond ik ‘m koud misschien nog wel lekkerder.

Kikkererwten gyros

Gado gado wraps. Met satésaus smaakt alles lekker, of niet? Deze wraps zijn top voor de doordeweekse dag, maar ook een volwaardig onderdeel van een Indische rijsttafel voor je vegetarische gasten. Ze zullen blij met je zijn.

gado gado wraps

Hopelijk kan je weer even vooruit en heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor een dagje zonder vlees op vis. Geef er lekker je eigen draai aan en geniet van alles wat je zelf hebt gemaakt!

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: