Zelf KitKat maken

Soort van KitKat repen

Op de middelbare school kocht ik altijd of een groene Balisto of een KitKat wanneer het om chocolade ging. Ik ben niet echt een zoetekauw, maar meer het type “als het er ligt, dan eet ik het wel”. 9 Van de 10 keer ging ik dan ook voor een zakje chips of een Vlammetjes tosti!!! Die waren me toch een partijtje lekker!!!

KokenKoken

Omdat ik en in geen eeuw een Vlammetjes tosti heb gegeten (ook een goed idee om zelf te gaan maken), maar ook geen KitKat leek het mij wel wat om vandaag zelf KitKat repen te gaan maken?

Online heb ik wat gegoogeld en ik kwam eigenlijk niet zo heel veel recepten tegen om zelf KitKat repen te maken. Had ik wel verwacht, maar niet echt goede voorbeelden gevonden, dus ga ik extra m’n best doen zodat er online een lekker recept bij komt.

Nu is alleen de vraag hoe ik dat knapperige koekje kan nabootsen? Het is natuurlijk makkelijk om een pennywafel te gebruiken, maar dat vind ik een beetje valsspelen.

Nu kan ik kiezen voor cornflakes, maar dan zit ik weer met zo’n enorm pak dat ik vervolgens nooit meer gebruik of ik ga voor gepofte spelt. Die verkopen ze bij de Albert Heijn en heb ik laatst al een keer gebruikt door de granola heen. In het kader van managing expectations –> de gepofte spelt is niet zo krokant als de echte koekjes in een KitKat, maar hé, waar het komt is het ook zo mooi niet.

Ok, haal de chocolade maar uit de kast, want we hebben genoeg geluld en gaan zelf KitKat repen maken.

Wat heb je nodig?

 • 75 gram gepofte spelt
 • 50 gram gemengde noten
 • 75 gram gemengde zaden en/of pitten. Ik heb alleen zonnebloempitten gebruikt.
 • 175 gram pure chocolade
 • 125 gram honing/agave/dadelstroop
 • 45 gram kokosolie
 • 200 gram amandelboter
 • 1 eetlepel cacaopoeder

Hoe maak je dit?

 1. Doe alle ingrediënten voor de droge mix (gepofte spelt, gemengde noten en zaden) in een ruimte kom en mix door elkaar.
 2. Bekleed een ovenschaal of rechthoekige bakvorm met bakpapier.
 3. Doe de chocolade, honing, kokosolie, amandelboter en cacaopoeder in een pannetje en laat op laag vuur smelten.
 4. Giet het chocolademengsel over de droge mix en meng alles door elkaar.
 5. Stort het mengsel in de ovenschaal en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
 6. Laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast voordat je er repen van snijd.

Variaties

 • Ook lekker met melkchocolade. Het is iets moeilijker om deze met witte chocolade te maken, want die kan je het beste au bain marie smelten.
 • Je kan ook gepofte boekweit, gepofte quinoa of gepofte rijst gebruiken. Bij voorkeur gebruik je wel het pure product, dus niet de gesuikerde versie die je in het schap bij de ontbijtgranen vindt.

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien ook iets voor je?

Als je naar deze KitKat repen hebt gekeken, dan ben je vast een liefhebber van chocolade :). Dan zijn deze chewy-havermoutrepen wellicht ook wel iets voor je.

Chewy chocolade havermoutrepen

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: