Speculaaswafels

De afgelopen weken heb ik meer gegeten dan mij lief is en ik moet eerlijk zeggen dat ik het helemaal prima vind dat de feestdagen voorbij zijn. Alles weer lekker normaal. De schade op de weegschaal viel gelukkig mee, + 0,9 kilo. Nu is mijn gewicht niet het allerbelangrijkste, maar vier kilo aankomen in een maand tijd daar zit niemand natuurlijk op te wachten.

HuishoudenHuishouden

Met mijn nieuwe wafelijzer heb ik weer een heerlijk recept uitgeprobeerd om de dag goed te starten en het is gelukt. Door wat speculaaskruiden aan het beslag toe te voegen krijgen ze een lekkere smaak. Heb je dit niet in huis, dan kan je ook kaneel gebruiken.

Wat heb je nodig? 1 portie

 • 2 eetlepels boekweitmeel
 • 3 eetlepels melk
 • 1 ei
 • 1 theelepel speculaaskruiden
 • handje blauwe bessen
 • 1 eetlepel magere kwark

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm je wafelijzer.
 2. Maak een beslag van het meel, melk, ei en speculaaskruiden.
 3. Spatel de blauwe bessen door het beslag.
 4. Giet je beslag in het wafelijzer. Mijn ijzer is geschikt voor twee vierkante wafels, dus ik verdeel het over het hele ijzer.
 5. Sluit de deksel en bak je wafels in 5-6 minuten gaar.
 6. Serveer ze met wat magere kwark.
 7. Uiteraard kan ik er nog maple syrup of stroop over schenken, maar ik kies vandaag even voor de slankere versie en houd het bij wat kwark.

speculaaswafels2

speculaaswafels

Heb je een verzoekje voor een recept of ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor je favoriete vette maaltijd? Laat het mij weten, dan ga ik voor je op onderzoek, duik de proefkeuken in en schijf een nieuw recept voor je. Grtjs, Bianca

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: