Springrolls van rijstvellen

Springrolls van rijstvellen met garnalen

Vaak ontstaan mijn recepten, omdat ik ergens iets gezien heb, geprobeerd heb, het te duur vond om het een tweede keer te kopen of omdat ik het zelf beter kan. Deze rijstvellen heb ik zelf gevuld, omdat ik de twee rolletjes van de Marqt smaakloos en veel te duur vond. Dus, dat kan ik zelf beter.

KokenKoken

Moet ik wel zeggen dat dit niet het makkelijkste en snelste klusje is en dat ik niet zeker weet of ik dit zo snel nog een keer zal maken. Waarom plaats je het dan op je blog? Ik deel graag mijn ervaringen met jullie en zo kan je er zelf voor kiezen om er wel of niet voor te gaan.

Deze springrolls worden uiteraard een stuk beter met een lekker sausje. Ik ga voor een combinatie van sojasaus en chilisaus. Helaas was ik bij de aanschaf van m’n fles sojasaus te gierig om Kikkoman te kopen en ging ik voor een goedkopere versie. Dát had ik dus niet moeten doen.. Want die sojasaus is dus niet te hakken. M’n pa zegt altijd “goedkoop is duurkoop”. Hij heeft gelijk….

Wat heb je nodig? 2 porties

 • 1 pakje rijstvelletjes 8-12 stuks
 • 200 gram garnalen
 • 50 gram tauge
 • 50 gram bietjes rauwkost (kant-en-klaar bij de Albert Heijn)
 • 100 gram komkommer
 • 1 eetlepel sambal
 • Dipsausjes naar smaak: bijvoorbeeld sojasaus, hoisin, chili- of ketjapsaus.

Hoe maak je dit?

 1. Snijd de komkommer in dunne reepjes.
 2. Marineer de helft van de garnalen in de sambal.
 3. Bak de garnalen gaar.
 4. Dompel de rijstvelletjes in warm water onder, schuld ze voorzichtig uit en leg ze op een snijplank.
 5. Leg als eerst wat garnalen in het midden van de velletjes, vervolgens de groente naar wens op de garnaaltjes en rol/vouw de springrolls dicht volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Herhaal dit totdat je ingrediënten op zijn en neem per persoon 4-6 springrolls.
 7. Lekker op te dippen in een Aziatisch sausje.

Voedingswaarde per portie springrolls van rijstvellen

 • Kcal 230
 • Eiwitten 23,2 gram
 • Vetten 2,9 gram
 • Koolhydraten 6,9 gram

Variaties

 • Serveer de springrolls met pindasaus ( I love pindasaus!!!).
 • Vervang de garnalen door wat stukjes kip.
 • Wil je prachtige springrolls maken? Begin dan met wat blaadjes munt of verse koriander. Deze schijnen mooi door het dunne rijstpapier.

Misschien zijn deze gerechten ook iets voor je

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: