bananenbrood muffin

Superfood bananenbrood muffins

Die bananen op mijn fruitschaal waren inmiddels pikzwart en ik vroeg mij eigenlijk af of ze nog wel kon gebruiken. Eentje open gemaakt en vandaag was de dag om ze te gebruiken. Ik had niet nog een dag moeten wachten, want dan waren ze denk ik groen in plaats van zwart.

KokenKoken

Hoe kom je erbij om superfood bananenbrood muffins te maken? Let me tell you. Ik heb al een aantal recepten voor bananenbrood op de Keukenboef staan, dus wilde daar niet nog een aan toevoegen. In de vorm van muffins had ik nog niet, dus daar ga ik dan voor.

Vervolgens sta ik in mijn keuken en kijk ik om mij heen wat ik voor handen heb. Ik heb van de week mijn voorraad noten, bakproducten en superfood opgeruimd en gereorganiseerd en daar viel mijn oog op. Kurkumapoeder, cacaonibs, chiazaad en wat collageenpoeder. Het collageen kan je optioneel gebruiken, want ik kan mij voorstellen dat je dat niet in huis hebt.

Waar is collageen goed voor?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het versterkt je botten, gewrichten en kraakbeen, is daarnaast ook nog eens heel vriendelijk voor je rimpels en striae (geen crème met collageen smeren, maar innemen middels een voedingssupplement. Je huid kan namelijk geen collageen opnemen, je moet het innemen) en geeft je haar en nagels een lekkere boost.

Welke superfoods heb ik in huis?

Een paar jaar geleden kwamen de superfoods op de markt, ze waren er eigenlijk altijd al, maar werden ineens immens populair. Sommige, zoals chia- en lijnzaad, eet ik omdat ik er echt baat bij heb en voor mij een superfood zijn. Andere vind ik lekker van smaak en sommige heb ik standaard in huis, zoals:

 • Cacao
 • Match
 • Kurkuma
 • Maca
 • Hennepzaad
 • Gojibessen
 • Blauwe bessen (vers)
 • Boerenkool (vers)
 • Chiazaad
 • Lijnzaad
 • Collageen
 • Spirulina
bananenbrood muffins

Wat heb je nodig? 9 superfood bananenbrood muffins

 • 150 gram amandelmeel
 • 50 gram kikkererwtenmeel
 • 1 ei
 • 3 rijpe bananen
 • 50 gram honing
 • 1/2 zakje bakpoeder (7 gram)
 • 2 theelepels kurkumapoeder
 • 1 eetlepel chipzaad
 • 1 eetlepel cacaonibs
 • snufje zout
 • optioneel: 10 gram collageenpoeder

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet een muffinvorm in met wat boter of olie. Ik gebruik een beetje zonnebloemolie.
 3. Prak de bananen fijn en meng deze met het ei en de honing.
 4. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
 5. Gebruik bij voorkeur een ijsschep en verdeel het beslag over negen muffinvormpjes. In plaats van een ijsschep kan je ook twee lepels gebruiken.
 6. Bak de superfood bananenbrood muffins af in de oven op 180 graden voor 20 minuten.
 7. Laat de muffins in de vorm afkoelen voordat je ze eruit haalt.
muffins met amandelmeel
glutenvrije muffins

Variaties

 • Ook lekker om nog wat gemengde noten toe te voegen aan het recept.
 • In plaats van kurkumapoeder kan je ook kaneelpoeder gebruiken.
 • Dit recept kan je het kikkererwtenmeel ook vervangen door boekweitmeel of gewoon ordinair tarmemeel.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Wil je nog z’n lekker tussendoortje zoals de bananenbrood muffins erbij? Dan zijn deze no-bake chocoladekoekjes echt een goed idee. Je maakt ze in een handomdraai.

gezonde chocoladekoekjes

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: