thee met gember en kurkuma

Thee met verse gember, kurkuma en zwarte peper

Ik ben meer een koffiedrinker, maar zou er beter aan doen om vaker een theelurker te worden :). Vroeger had ik van die collega’s (dames) die de ene beker (halve liters) thee na de ander wegdronken. “Waar lieten ze het?”, vroeg ik mij dikwijls af. Mijn hemel, ik moet er niet aan denken, want dan moet ik geheid 10 keer per dag naar de plee.

KokenKoken

Nu ik ‘s avonds geen koffie meer drink, want dat is beter voor mijn nachtrust, maak ik mijn eigen verse kruidenthee. Ik gebruik hiervoor verse gember, verse kurkuma en zwarte peperkorrel. Let wel een beetje op met het snijden van de kurkuma, want voor je het weet heb je drie dagen lang gele vingers.

Daarnaast zijn er 23 redenen waarom je kurkuma vaker moet gebruiken. Ik heb ze niet zelf bedacht of onderzocht, maar op de site van Jesse van der Velde legt hij je het allemaal uit. De 23 redenen vindt je hier.

Wat heb je nodig? 1 kop thee met verse gember, kurkuma en zwarte peper

 • 1 stukje verse gember (zo groot als je pink)
 • 1 stukje verse kurkuma (zo groot als een halve pink)
 • 5 zwarte peperkorrels

Hoe maak je dit?

 1. Kook water voor je thee :).
 2. Snijd de gember en kurkuma in zo dun mogelijke plakjes.
 3. Doe de plakjes gember en kurkuma samen met de zwarte peperkorrel in je favoriete theebeker en schenk er koken water op.
 4. Laat even 5 minuten trekken en je thee is klaar. Note: je kan de gember, kurkuma en peper in je beker laten zetten en zelfs een tweede keer gebruiken.

Variaties

 • Vervang de kurkuma en zwarte peper door een plak verse sinaasappel.
 • Voeg een scheut cognac toe voor als je verkouden bent / begint te worden.
 • Vervang de verse kurkuma niet door kurkuma in poedervorm, want dat ik echt niet lekker in je thee.
 • Heb je nog wat verse gember over? Hak deze dan fijn en verwerk deze in een roerbakschotel.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

1 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: