Top 10 gerechten met een blikje tonijn

Heb jij deze ook altijd op voorraad staan? Ik wel en 9 van de 10 keer maak ik er tonijnsalade van. Maarrrrrrr, je kan een blikje tonijn op ongelooflijk veel manieren gebruiken, dus heb ik mijn top 10 gerechten met een blikje tonijn voor je onder elkaar gezet.

HuishoudenHuishouden

Top 10 gerechten met een blikje tonijn

Tonijn- en linzensalade. Maak deze tonijn- en linzensalade als maaltijd voor twee of serveer ‘m in een grote schaal voor bij de barbecue. Dat is weer eens iets anders dan een pastasalade met pijnboompitjes.

Tonijnsalade met groente en gerookte paprikapoeder. Tonijn = fijn. En al helemaal om er zelf tonijnsalade van te maken. Ik stop deze salade bomvol met groente voor wat extra vitamientjes en een lekker bite. Kant-en-klare bakjes tonijnsalade uit de supermarkt zijn net tonijnmayonaise vergeleken met deze homemade versie.

Tonijnbootjes. Heerlijk als lunch of diner. Grill de courgettes niet te lang, want ze zijn lekkerder met nog een beetje bite.

Komkommertoastje met tonijn. Dit hapje is makkelijk in een keer in je mond te stoppen, dus ideaal voor een verjaardag of een feestje. Supersnel te maken en je kan de toastjes al op een schaal in de koelkast klaarzetten. Ik maak ze zonder mayonaise en snack hier lekker van op zondag tijdens het Netflixen.

tonijn-komkommertoastjes

Spicy tonijn sushi roll. Maak je wel eens sushi thuis, dan kan je een blikje tonijn er prima in verwerken. Superlekker en een stuk goedkoper dan de rauwe versie.

Salade nicoise. Een echte klassieker. De meiden van Chickslovefood hebben deze uiteraard op hun website staan. Ik nog niet, dus die ga ik binnenkort maken en er mijn eigen draai aan geven.

Gevulde eitjes met tonijn. Ideaal voor wanneer je een Keto-dieet volgt. Eiwitten én vetten. Tijdens mijn zoektocht naar een mooie foto van deze variant kwam ik geen “lekkere” foto tegen. Deze gevulde eitjes met tonijn gaan dus ook op mijn to-cooklijstje.

Aziatische tonijnsalade.

Buddha bowl. Alle gerechten in een bowl zijn goed. Heb je nog wat rijst over van gisteren, combineer deze dan met wat tonijn, avocado, je favoriete rauwkost en een lekkere dressing.

Penne pasta met tonijn en zongedroogde tomaatjes. Naast Pinterest is de Allerhande mijn favoriete bron van inspiratie. Deze pasta is een lekker studentenhapje,  terug naar toen!

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

1 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: