TOP 10 hapjes voor Oud & Nieuw

Mijn liefde gaat uit naar hartig. Daarom vinden jullie in deze TOP 10 alleen maar hartige hapjes. En ook wel zo lekker toch bij een glaasje bubbels of een potje bier?

KokenKoken
Psttt, die met die bitterbal is mijn favo.

Dit jaar zit ik samen met de Mr. voor het eerst thuis op de bank?! We hebben een jonge hond van negen maanden en we hebben nog geen idee hoe deze gaat reageren op al dat vuurwerk. Hij heeft al wel een paar knallen en vuurpijlen gehoord van de week en dat deed hem niks, dus dat is een goed voorteken.

Dit is trouwens het harige monster waar het om gaat en hij heet TRUFFEL. En hij houdt van bietsen…. Ik moet hem wel nageven, hij heeft wel smaak. Op onderstaande foto ging hij voor een vers tijgerbroodje met filet van de Hergo. I thaught him well.

Truffel de bietser…..

Terug naar de hapjes voor Oud & Nieuw, want daar heb ik nu al zin in. Wij gaan dan ook niet koken, niet gourmetten want dat hebben we met Kerst al twee keer gedaan. Maar lekker aan de hapjes.

Van die verschillende hapjes waar je gewoon heerlijk de hele avond over kan doen. Maak vijf of zes verschillende varianten en je hebt er de rest van de avond geen omkijken meer naar.

TOP 10 hapjes voor Oud & Nieuw

Komen ze. In willekeurige volgorde.

Bitterbal in a blanket. Ken je nog die knakworstjes in bladerdeeg die je vroeger at? Dit is de advanced versie daarvan. Een ovenbitterbal gewikkeld in een mini-croissant met een beetje curry.

Ben jij team bitterbal of team mini-frikandel?

Thaise viskoekjes. Deze hartige viskoekjes zijn echt super easy te maken. Ik gebruikte van die bevroren blokken koolvis, lekker cheap en daar de kruiden proef je amper het verschil met een duur stuk verse kabeljauw.

Thaise viskoekjes
Thaise viskoekjes. Beetje chilisaus om in te dippen en klaar!

Dadels met katenspek en roomkaas. Een klassieker die het eigenlijk altijd goed doet op een verjaardag, borrel of feestje. Je kan ze lekker van te voren maken. Hoef je ze alleen nog even in de oven te schuiven.

Zoet, hartig en romig. Wat wil een mens nog meer?

Mini sloppy joe’s. Deze zijn echt te gek. Het is een Amerikaans gerechtje en daar eten ze het liefst een versie die 3x zo groot is. Ik ga voor deze handzame topper.

Zit er kaas op? Yes! Doe mij er dan maar twee!

Snoeppaprika’s met ei- en avocadosalade. Aan de vega’s denken wij natuurlijk ook, want van al dat vlees….

Het ei koken is het meeste werk. Dan kan jij het ook!

Broccoli-kaas en rijstkoekjes. Maak van het weekend nog even een pan nasi, kook wat extra rijst voor deze koekjes en je hebt een heerlijk hapje tijdens Oud en Nieuw.

Broccoli-kaas & rijstkoekjes
Broccoli-kaas & rijstkoekjes. Dipsaus erbij? Uiteraard!

Gooische dip. Hét succesvolste recept van De Keukenboef. Maandelijks ruim 2.000 unieke bezoekers voor deze goddelijke dip. Zakkie nacho’s erbij en knagen maar.

Ik heb er één woord voor: favoriet!!!

Glutenvrije zalmnuggets. Sjiek de friemel hoor deze zalmnuggets. Mijn kleine nichtje al de laatste verjaardag bijna de hele schaal leeg :).

Lekker die hand op de foto….

Komkommer-toastje met tonijn. Deze is voor die ene vriendin die geen koolhydraten eet of die sporter in de familie die nog wel wat extra eiwitten kan gebruiken.

High protein – low carb

Indische bamiballetjes. De favoriete balletjes van m’n ouders! M’n moeder maakt ze zelfs nog lekkerder dan ik.

ketjappppp, love it!

BONUS!!!

Voila, nog twee hapjes voor Oud & Nieuw.

Buffalo chicken wings met blauwe kaasdip. Deze blauw kaasdip maakte ik 14 jaar geleden voor James Brown toen ik in Dublin woonde. Cool hè!

Buffalo chicken wings
De echte James Brown ging je voor.

Ras el hanout garnaaltjes. Een van mijn eerste Hotelschool vriendinnen Nicole maakte vroeger dit soort hapjes, maar dan net even anders. Daar ging zure room en zalmeitjes op de aardappel, ook lekker.

Lekker plankje hè?

Voldoende inspiratie?

Hopelijk heb je zo wat inspiratie voor je hapjes voor Oud & Nieuw. Weet je het toch nog niet helemaal zeker of heb je last van keuzestress? Check dan de hele sectie Hapjes & Snacks. Ben benieuwd wat je gaat maken!


*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: