Top 10 – NATIONALE PINDAKAASDAG

Pindakaas = life. Alle pindakaaslover zullen het daar over eens zijn. Dit bruine goedje is echt zo enorm lekker (vind ik) en je kan het op zo veel meer manieren gebruiken dan alleen op je boterham.

KokenKoken

Sinds ik mij kan heugen maakte mijn moeder vroeger voor mijn vader iedere dag drie boterhammen om mee naar werk te nemen. Van de drie boterhammen was er altijd standaard één met pindakaas. Pindakaas van Calvé mét nootjes natuurlijk, want die zonder was lang zo lekker nog niet. Iedere dag, dag in dag uit.

De pot met de gele deksel heeft die ouwe van mij ingeruild voor hippe Amsterdamse pindakaas van de Pindakaaswinkel in de smaken “kokos-zeezout” en “dadel-kaneel”. Want we eten alleen nog maar echte pindakaas zonder al die toevoegingen. Lekker bezig pap!

Ik heb mijn TOP TIEN favoriete pindakaasrecepten voor je onder elkaar gezet. Voila!

TOP TIEN RECEPTEN MET PINDAKAAS

 

Spicy gember energie balletjes

Pindakaas granola

Pindakaas granola

Glutenvrije chocolade tulbandjes

Toast van pompoen met pindakaas, cottage cheese en kaneel

Pindanana shake

Bananenbrood met pindakaas van Mister Kitchen

Bananenbrood met pindakaas

Peanut butter & brownie mug cake

PB en brownie mug cake

PB&J overnight oats

Chewy chocolade-havermoutrepen

Chewy chocolade havermoutrepen

Zelf pindakaas maken

En dan kan je altijd ook nog zelf pindakaas maken. Met dit recept heb je in een handomdraai in je eigen keukenmachine pindakaas gemaakt. Voeg er lekker wat kaneel en rozijntjes aan toe voor extra smaak.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

 

Wat is jullie lievelingsrecept met pindakaas?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: