Top 10 snelle gezonde tussendoortjes

Wow, rond een uurtje of 15.00-16.00 dan begin ik meestal weer trek te krijgen en kan ik het niet redden tot het avondeten. Zonder dagelijks naar de koektrommel te grijpen heb ik een lijstje voor je samengesteld van mijn favoriete tussendoortjes. Je kan beter iets eten dan een paar uur met een “hangry” gevoel / humeur rondlopen. Voor mijn omgeving is dat wel het beste. Hoe zit dat met jou?

KokenKoken
  1. Gekookt eitje. Waarschijnlijk heb je wel een eitje of twee in huis. Kook deze, bewaar in de koelkast en neem ze de volgende dag mee naar werk.
  2. Rijstwafels met topping. Lekkere luchtige wafels met wat cottage cheese, beetje sambal en een schijfje komkommer. Je kan ook wat kipfilet nemen of een 1/4 avocado. Of check mijn lijstje: 5x beleg voor op je rijstwafel.
  3. Rauwkost & hummus. Mijn favo rauwkost is paprika of komkommer. De laatste snijd ik wel pas op het moment dat ik ‘m ga eten, want anders droogt het vruchtvlees uit en dan moet je weer heel veel hummus er op smeren om te compenseren en dan is je tussendoortje ineens niet meer zo verantwoord.
  4. Kwark met havermout. Hoppa, zo in een plastic bakje, 1 eetlepel havermout en wat speculaaskruiden erbij. Kies dan wel voor magere kwark of skyr in de smaak naturel.
  5. Verse groentesoep. Je kan bijna van alle groentesoorten soep maken. Het enige dat je nodig hebt is groente naar keus, een ui, optioneel een teentje knoflook, bouillonblokje en een staafmixer. Vaak maak ik wat extra soep, zodat ik er de volgende dag ook nog van kan genieten.
  6. Gevulde tomaat met tonijn. Van de tomaten in de supermarkt ben ik niet zo’n fan of eerlijk gezegd ik vind ze verschrikkelijk! Ze smaken naar water en ruiken naar onkruidverdelger. Voor tomaten ga ik een blokje om naar de biologische winkel, want je proeft echt het verschil en het is de moeite waard! Hol ‘m uit en vul de tomaat met wat tonijn uit blik en wat peper/zout om op smaak te brengen. Heerlijk!
  7. Peanutapple snack. Een paar plakjes appel met de schil er nog aan, wat pindakaas er op (focus, niet te royaal!) en eet het met mes en vork. Kan je er wat langer van genieten. Mijn versie vindt je via deze link.
  8. Sojaboontjes. Gewoon kant-en-klaar te koop in de supermarkt. Eet ze zoals een handje nootjes, zo in een keer in je mond of meng met wat geraspte wortel en sojasaus.
  9. Bananensmoothie. Op Pinterest kwam ik onlangs een recept tegen van een banaan- & pindakaassmoothie. Die ga ik zeker binnenkort maken weer maken, check it out! Wat is jou favoriete smoothie?
  10. Pompoencake. OK, deze is dan niet zo snel, maar wel supergezond en als je deze cake eenmaal gemaakt hebt, dan durf ik te wedden dat je ‘m vaker gaat maken. Het recept vindt je hier.

 

Er zijn tal van variaties mogelijk voor snelle en gezonde tussendoortjes, voeg wat kwark & citroen toe als dressing of strooi wat kerriepoeder over de tonijn. Maak het lekker, want dan hoef je niet met lange tanden een schaaltje groente weg te werken. Let op, niet te lekker maken door een grote klodder mayonaise te gebruiken :). 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

1 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: