kerstcadeaus

Top 5: Culinaire apparaten voor onder de boom

De Sint is net het land uit en ik had mijn verlanglijstje voor de kerst al een tijdje klaarliggen. Er staat steevast iets op wat ik in de keuken kan gebruiken en ik vraag dan ook graag iets waarmee ik mijn keukenleven kan vergemakkelijken. Bij mij thuis kunnen de “ouderen”, zoals ik toch gaan voor en iets groter of duurder cadeau, dan met Sinterklaas.

KokenKoken

Dat deed ik ook jaren geleden met m’n Airfyer, die wilde ik zo graag hebben ;). Al is kerstinkopen doen met de Mr. vrij eenzijdig. De stad ingaan op zoek naar cadeaus is gewoon niet zijn ding en daarom koop ik altijd mijn eigen cadeau, pak het zelf in, schrijf mijn eigen naam erop en stuur vervolgens een Tikkie. Niet heel romantisch, wel lekker functioneel. 

Mijn all time favorite voor onder de boom is dan ook een Airfyer. Bij OTTO kun je ze hier vinden in alle kleuren, maten en prijzen. Zelf geef ik de voorkeur aan een XXL formaat, omdat je daar net ff iets meer in kwijt kan dan in de standaard Airfryer. Ik bak op zaterdagochtend onze broodjes af, rooster er een hele kip in, gaar broccoli en op vrijdagmiddag gaan de bitterballen in deze mini turbo oven. Als je ‘m eenmaal hebt, dan wil je niet meer zonder. 

Vandaag gaarde ik de kippenpootjes in 8 minuten gaar. Sneller kan niet en je hoeft er niet eens bij te blijven. Dubbel winnen dus.

Welke apparaten zijn een goed idee om te vragen voor kerst?

Met stip om nummer 1 natuurlijk de Airfryer. En dan vul ik mijn top 5 culinaire apparaten voor onder de kerstboom aan met:

Staafmixer mét hakmolentje

Nog zo’n topper en waar ik al meer dan 20 jaar plezier van heb is mijn staafmixer met een hakmolentje erbij. Echt de moeite waard om deze aan te schaffen of om aan de Kerstman te vragen. 

Je maakt er in een mum van tijd een heerlijke boemboe mee voor je rendang, smeuïge hummus, ff een uitje hakken of wat dacht je van een snelle dressing Ottolenghi stijl met een beetje tahini, witte wijn azijn, beetje water en een snufje zout. 

Vandaag maakte ik een spinazie-ricottasaus voor over de pasta. Beetje rare combi met de kip uit de Airfyer. Vond de Mr. ook, haha.

Tosti-ijzer met grillfunctie 

In je studentenhuis had je de goedkoopste van de goedkoopste tosti-ijzer en na al die jaren trouwe dienst heb je die vast niet meegenomen naar de “grote mensenhuis”. Ik niet in ieder geval. Na studententosti’s met goedkope kaas ga ik tegenwoordig graag voor homemade panini’s met oude kaas, avocao en een plakje tomaat. Hiervoor kan je wel het beste een tosti-ijzer met grillfunctie nemen, want zo blijft je tosti lekker dik. 

Handmixer

Een handmixer gaat je leven zoveel makkelijker maken. Heb je deze in je keukenla liggen, dan ga je in het nieuwe jaar waarschijnlijk toch die gezonde kwarktaart of bananenbrood maken. Simpel en efficiënt apparaatje. 

Sous vide stick

Dit is nu echt een apparaat wat je niet zo snel voor jezelf koopt en wel in december aan Santa vraagt. Een sous vide stick gebruik je waarschijnlijk niet wekelijks, maar als je ‘m uit je la haalt, dan maak je de lekkerste malse zalmmoot die je ooit gegeten hebt. Let’s give it a try!

Samenvatting

Ik heb nog even een overzichtje gemaakt van mijn favoriete culinaire apparaten voor onder de boom.

  1. Airfryer
  2. Staafmixer met hakmolentje
  3. Tosti-ijzer met grillfunctie
  4. Handmixer
  5. Sous vide stick 

Welke ga jij vragen?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: