Top 5 Food apps voor je mobiel

Mijn telefoon maakt soms dagen overuren en gebruik ik ‘m meer dan mij lief is. Kunnen we eigenlijk nog wel zonder dat ding? Ik word er af en toe helemaal loco van en zou het liefst gewoon terug gaan naar m’n Nokia 3310. Gewoon lekker alleen bellen en sms’en. Maar ja, dat doen we ook niet….

HuishoudenHuishouden

Ongeveer de helft van de tijd gebruik ik m’n telefoontje voor food-gerelateerde zaken. Zo struin ik wat apps af om te kijken wat de tegenpartij aan gerechten online zet, maar ook voor inspiratie. Wij foodblogger bedenken echt niet alles zelf hoor! Beter goed gejat, dan slecht zelf verzonnen. Mijn favoriete Food apps heb ik voor je onder elkaar gezet in willekeurige volgorde.

Top 5 Food apps voor je mobiel

Uit Pauline’s Keuken. Pauline is (volgens mij) de enige foodie in ons land met een kwalitatief goed app. Al haar recepten kan je in de app vinden en ze ook nog eens opslaan. Pauline en haar zusje Annika maken de mooiste creaties van alledaagse ingrediĆ«nten. Wat ik persoonlijk fijn vind aan haar blog is dat de artikelen lekker toegankelijk zijn en niet te moeilijk. Als ik een ingrediĆ«ntenlijst van meer dan 10 zie en een bereidingswijze van een A4-tje, dan ben ik al snel afgehaakt. Gelukkig doet Pauline dat niet :).

De APPIE app. De app van Albert Heijn is echt de bom! Je vindt er naast alle bonus-aanbiedingen ook nog eens duizenden recepten. Als ik even niet weet wat ik voor het avondeten wil gaan koken, dan ga ik naar deze app en blader door de zoektermen en kom altijd wel bij een lekker recept uit. Vaak geeft ik er mijn eigen draai aan, maar voor ieder moment van de dag, thema, feest of gelegenheid is er wel wat te vinden.

Kleine suggestie voor het recepten-schrijf-team van de Allerhande: ik wil graag bij jullie team :).

Food Monster. Deze app kwam ik onlangs tegen op een blog van een Amerikaanse Vegan blogger.

Tasty. We kennen allemaal de talloze filmpjes op Facebook wel van Tasty. Simpele gerechten die in een handomdraai te maken zijn. Of enorme zoete verleidingen waar ik echt niet aan ga beginnen, want dan kan ik mijn sportschool abonnement wel opkrikken naar Platinum (als je begrijpt wat ik bedoel).

Sinds kort hebben ze al deze gerechten in een app gegooid en kan je op zoek naar de filmpjes van Face

Pinterest. Dan hebben we altijd nog Pinterest. Hier kan ik mijzelf echt verliezen. Dan ben ik op zoek naar een recept voor een ontbijtshake en eindig ik bij een Indiase curry en ben ik twee uur verder. Herkenbaar?

Fantastische pagina/app voor van alles waar je inspiratie voor op wilt doen. Van eten tot trouwjurken, van interieur tot tattoos. Je vindt er alles!

Dit waren mij favo food apps. Ik ben wel benieuwd welke apps jullie gebruiken om je food inspiratie vandaan te halen? Let me know! Zodra De Keukenboef app af is, dan laat ik het je weten. Note: deze staat op mijn wishlist….

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: