Hartige kwarkbollen

Lijstje: 5x kwarkbollen, maar dan net even anders

Alle fitgirls en fitboys zijn er groot mee geworden, kwarkbollen. Standaard zijn de recepten met magere kwark, wat kaneel, een paar rozijntjes en als de online foodie een beetje een gekke bui heeft, dan heeft ze ook nog wat proteïne poeder toegevoegd. Hoi hoi hoi.

HuishoudenHuishouden

Ik maak ze graag iets anders en hopelijk heb je er vanaf vandaag een nieuwe favoriet bij. Mijn favoriet zijn in ieder geval de Arabische! Door de granaatappelpitjes hebben ze een lekkere bite en zijn ze óók nog eens een beetje fris van smaak. Welke ga jij dit weekend bakken? Of heb je voor mij wellicht nog een lekker variant kwarkbol die ik eens kan proberen. Graag wel zonder suiker :).

Top 5 kwarkbollen

Appeltaart kwarkbollen. Mama’s appeltaart meets krentenbol van de bakker op de hoek. Deze zijn glutenvrij, omdat ik boekweitmeel gebruikt heb. Heb je alleen tarwemeel in huis? No problemo, dan gebruik je die gewoon.

Golden Chai kwarkbollen. Heerlijk zoet door de honing en de dadels. Heerlijk met een hoofdletter in dit geval! Kaneel heb je vast wel in huis en een potje kurkuma kan je ook voor heel wat recepten gaan gebruiken. Kopen dus!

Golden chai kwarkbollen

Arabische kwarkbollen. Zoals ik hierboven al vernoemde, mijn favoriet. Laat absoluut niet de granaatappelpitjes achterwegen, want die maken de smaak in deze smaakvolle bolletjes.

Hartige kwarkbollen. Heb je nog een potje gedroogde basilum boven je afzuigkap staan uit het jaar kruik? Geen probleem, kan je mooi deze hartige kwarkbollen mee maken! Ook lekker om wat zongedroogde tomaatjes toe te voegen aan het beslag.

Carrot cake kwarkbollen. Zeg je “carrot” en “cake”, dan ben ik van de partij. Sea salt & Chocolate uit Amsterdam maakt trouwens de aller aller áller lekkerste carrotcake die je ook geproefd hebt. Je vindt ‘m hier. En het allermooiste is dat je deze ook nog eens via Foodora kan bestellen. Per punt! Sea salt & Chocolate, I love you!

Tussendoortje

Kwarkbollen zijn een ideaal tussendoortje, een prima vervanger voor een snee brood en je kan ze ook nog eens invriezen. Piep ze dan alleen even op in de oven.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: