Geen zin om te koken

Top 5 maaltijden voor de doordeweekse dag

Gisteren stond ik bij de balie van de Albert Heijn te wachten op mijn Bol.com-pakket. Meerdere malen hoorde ik mensen tegen elkaar zeggen “wat zullen we eten vanavond?”. Waarop de één antwoord gaf met “Pizza, ik heb geen zin om te koken“, waarop de vriendin weer zei “Maar het is dinsdag, we moeten gezond eten“.

KokenKoken

Een kleine kiddo wilde het liefst een bord pasta en een ander stel ging weer met de receptkaartjes die bij ingang in een standaard stonden aan de haal.

Ik heb mijn favo snelle maaltijden voor je onder elkaar gezet. De spaghetti is mijn absolute favoriet. Ga je ‘m ook maken?

Top 5 snelle maaltijden voor de doordeweekse dag

Fish taco’s met avocado mash. Binnen 10 minuten op tafel. Slechts een visje bakken en doe er je favoriete groente of rauwkost bij. Mijn lievelingsvisjes is kabeljauw, maar je kan ook gaan voor een stukje koolvis of een zalmmoot als je dat lekker vindt. Zolang je je Omega-vetjes maar binnen krijgt deze week.

Niet doorvertellen, maar ik haal heb ze deze week uit een potje gehaald. Vloeibare visolie met muntsmaak it is! Prima te doen en 1 eetlepel staat gelijk aan acht capsules. Doe mij die lepel maar! Of toch liever een gebakken zalmmoot?!.

Geen zin om te koken maaltijd. Hier hoef je echt bijna helemaal niks voor te doen. Slechts twee pannen op het vuur in de gaten houden. Zelfs geen hak- en snijwerk. De groente haal je voorgesneden uit de diepvries en je burger/tartaartje/Duitse biefstuk heeft de slager al voor je gevormd.

Geen zijn in in vlees? Vervang deze dan het vlees door twee plakken gebakken halloumi.

Geen zin om te koken

California roll sushi bowl. De rijst koken duurt het langst. Ik kook altijd rijst voor twee dagen, dus had nog een restje liggen van de vorige dag en maakte daar deze verrukkelijke bowl mee. Voordeel is dat het je ook nog eens een hoop knaken scheelt t.o.v. verse sushi.

Hoisin kippie. Een soort van pizza, maar dan op z’n Aziatisch met hoisinsaus. De wrap is lekker knapperig wanneer je ‘m in de oven verwarmt. Doe je ‘m 30 seconden in de magnetron, dan kan je de wrap prima oprollen.

hoisin-kippie

Snelle spaghetti met artisjok, spinazie en ricotta. Mijn ultieme vegetarische maaltijd voor de Meatless Monday. Stop er zoveel mogelijk verse spinazie in als je lief is!

 

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: