Top 5 Ontbijtjes voor in het weekend

Heerlijk om in het weekend net even wat meer de tijd te nemen voor je ontbijtje. Want wie heeft er nu tijd om doordeweeks om om 06.45 uur in de ochtend bananenpannenkoekjes te bakken of een ovenomelet met gegrilde groente. Ik normaliter niet….

HuishoudenHuishouden

Dit zijn mijn favoriete ontbijtjes voor in het weekend wanneer ik net even wat meer de tijd heb.

Kokosyoghurt met granaatappel en aardbeiencoulis

Deze kokosyoghurt van 100% echte kokos is echt even een verwenmomentje voor jezelf. De aardbeiencoulis kan je het beste van te voren maken, want deze kan je het beste wel afgekoeld eten.

Peanut butter brownie mug cake

Dit kleine taartje uit je favoriete beker is echt een aanrader. Alles met pindakaas is een aanrader wat mij betreft, maar deze staat wel in m’n top 3. Je hebt er alleen wel een magnetron voor nodig.

PB en brownie mug cake

Havermout ontbijtcups met amandel en blauwe bessen

Om van te smullen zo lekker. Het beslag heb je zo gemaakt en zet deze ontbijtcups in de oven terwijl je nog even 20 minuten terug je bed in duikt. 10 minuten laten afkoelen en je dag kan niet meer stuk.

havermout ontbijtcups blauwe bessen

Gezonde wafels met citroen en maanzaad

Haal dat wafelijzer maar weer eens onder dat laagje stof vandaag, want je kan weer wafeltjes gaan bakken. Deze zijn ook nog eens heel verantwoord, dus je goede voornemens kan je in het weekend lekker doorzetten.

Shakshuka met spinazie

Heftige avond achter de rug? Dan kan je wel een vitamineboost gebruiken. Met dit verwarmende gerecht met een berg aan spinazie komt dat echt wel goed. Beetje uitgebakken spek erbij voor als je kater echt niet meer te overzien is.

Hopelijk heb ik je zo weten te inspireren voor je ontbijtjes voor in het weekend. Verandering van spijs doet eten, dus laat zaterdag en zondag die bak kwark en de havermout maar eens een keer staan. Wat eten jullie het liefst in het weekend?

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

 

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: