Top 5: wat te doen met een pompoen?

Begin van de winter kocht ik bij de Deen een pompoen van ongeveer 9 kilo. De hoeveelheid pompoen had ik iet wat verkeerd ingeschat en daarom heb ik twee weken lang pompoen gegeten, in stukken gesneden en ingevroren en gebakken, gebakken en nog eens gebakken. Het seizoen is bijna voorbij, dus geniet er nog even van.

KokenKoken
Een enorme pompoen van 9 kilo….

Bij deze mijn top 5 van inspirerende gerechten voor wat je allemaal met een pompoen kan doen. Zoet, hartig, vega of niet en soep. Je kan er alle kanten mee op.

Naast het feit dat ik pompoen echt heerlijk vind is het grote voordeel ook nog eens dat pompoen weinig koolhydraten en kcal bevat. Dit vind ik een voordeel, omdat ik vaak wel let op mijn inname koolhydraten. Met name om geen sugar-high en sugar-low te krijgen. Oftewel een energiepiek gevolgd door een after dinner dip. Pompoen vult lekker en je kan er o.a. stamppot mee maken, maar ook koud in een salade verwerken. #loveit

De dames van chickslovefood.com hebben een heerlijk receptje voor pompoenpannenkoekjes. Echt een aanrader!

Nog zo’n veelzijdig gerechtje is hummus. Ook die kan je alle smaken geven en vandaag zal ik dan ook nog een recept voor pompoenhummus posten. Top voor bij de borrel, op een wrap of om je lunchcracker mee te beleggen.

Wat is jou favoriete gerecht met pompoen?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: