Tuna melt uit de oven

Tuna melt uit de oven

Tuna melt uit de oven

Tuna melt. Love it! Deze beuker is een prima maaltje voor na een heftige workout. Ik at ‘m na een workout waarbij is 4x 800m gerend heb. Tussen deze setjes met rennen zaten nog eens drie sets met zware back squads (3 set ad 6 reps ad 80 kilo).

HuishoudenHuishouden

Kortom, m’n benen en billen stonden strakgespannen en waren lekker volgelopen :). Tijd om dat lijf van de nodige voedingsstoffen te voorzien.

Om niet iedere maaltijd een sportersmaaltijd met kip met broccoli en rijst te eten probeer ik te variëren. Ik gebruik één heel blikje tonijn (op water) voor 1 portie, zodat ik flink wat eiwitten binnen krijg. Daarnaast wok ik er nog 200 gram bimi bij, zodat er ook wat groente bij zit. En ik kan je zeggen, na deze Tuna melt uit de oven met een bak bimi erbij zit je VOL en kan je zeker tot het diner voort :).

Uiteraard kan je natuurlijk ook op een gewone doordeweekse dag of in het weekend ff de tijd nemen om deze tuna melt te maken. Niet dat het heel veel tijd in beslag neemt, maar je bent er wel iets langer mee bezig dan je dagelijkse boterham met kaas :).

Je kan deze tuna melt in de oven, maar ook in de Airfryer maken (gaat 10 minuten sneller).

Wat heb je nodig? 1 portie tuna melt

 • 1 blikje tonijn op water
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 theelepel kappertjes
 • 1 theelepel sambal badjak
 • 2 boterhammen
 • plakjes pittige/oude kaas (hoe meer hoe beter)

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Laat de tonijn uitlekken, doe deze samen met de mayonaise, kappertjes, sambal en een snuf zout in een kom en meng door elkaar.
 3. Beleg een eerst snee brood met kaas en leg daarop alle tonijn.
 4. Vervolgens bedek je de tonijn met de hoeveelheid kaas je lekker vind en leg je de tweede boterham er op.
 5. Plaat in de oven en verwarm ongeveer 15 minuten of totdat de kaas is gesmolten. Gebruik je de Airfryer? Verwarm je tuna melt dan 5 minuten op 200 graden.

Variaties

 • Ook lekker om een gesnipperd rood uitje door de tonijn te roeren.
 • Je kan deze tuna melt ook omtoveren tot een salmon melt door een blikje zalm te gebruiken. Ik raad je dan wel aan om een half blikje zalm te gebruiken, omdat het anders te overheersend is.
 • Uiteraard kan je ook jonge of belegen kaas gebruiken, maar die geven de tuna melt net iets minder karakter. De jongere kazen smelten wel beter!

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Vorige posts op de keukenboef.nl

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: