vegan pecorino

Vegan pecorinokaas maken

Mijn Italiaanse vriend bij de traiteur bij mij in de straat heeft een week niet tegen mij gesproken, omdat ik hem vertelde dat ik vegan pecorinokaas ging maken voor mijn blog.

HuishoudenHuishouden

“Keukenboefje, waarom? Is niet een goede idee. Jij moet gewoon echte kaas kopen bij mij. Niet zelf maken.” Al hoofdschuddend liep hij door de winkel en moest vrouwlief direct informeren over deze schande. Je raadt het al, zij vond het ook geen goed idee.

Na het maken van deze vegan pecorinokaas wilde ik het hun eigenlijk laten proeven, maar ik denk dat ik dan een schop onder m’n hol had gekregen van hem of z’n hart had gebroken. Die heb ik dan ook even geskipt.

De zilte pitte smaak van pecorinokaas wordt in dit recept door de edelgistvlokken opgevangen. Ze zijn dan ook echt essentieel om te gebruiken. Ik koop ze bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen) of je kan ze ook online bestellen.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 25 gram edelgistvlokken
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Hoe maak je dit?

  1. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine.
  2. Pulseer de ingrediënten totdat je de gewenste structuur hebt. Laat vooral de machine niet draaien, want dan is de kans dat je de vegan pecorinokaas vergeet en krijg je een veel te fijn mengsel.
  3. Doe de vegan pecorinokaas in een luchtdicht bakje en bewaar het in de koelkast.

Vegan pecorino

Vegan pecorino

Vegan pecorino

Vegan pecorino

Variaties

  • Je kan er eventueel een pittige variant van maken door er een halve theelepel chilipoeder aan toe te voegen.
  • Of een hele in plaats van een halve theelepel knoflookpoeder :).
  • Persoonlijk zou ik geen verse knoflook gebruiken, want dan wordt de vegan pecorinokaas wel heel heftig.

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien vindt je het ook wel leuk om deze vegan chocoladecakejes te maken?

Vegan chocoladecakejes

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: