Water met een smaakje

Water met een smaakje

Een schijfje citroen bij je spa rood is zooooo geweest. Nee, het kan natuurlijk nog wel, maar je kan het leven ook een stukje spannender maken. Iedere dag een broodje kaas is ook zo saai, toch?

HuishoudenHuishouden

Dat schijfje citroen mag wat mij betreft prima blijven, maar ik geef met andere soorten fruit en kruiden smaak aan mijn water. Laat deze homemade watertjes met een smaakje alleen niet langer dan een dag staan, want dan wordt of de smaak te sterk of in het geval van een limoen een beetje bitter.

Onderstaand kan je mijn favoriete combo’s met water vinden. Truffel (de hond) gaat voor die met steranijs.

Water met een smaakje

Dille en bramen

De groene dille takjes doen je karaf water op een soort van aquarium lijken, maar de smaak is echt heel lekker kruiden en weer eens wat anders. Ik combineer deze met wat bramen uit eigen tuin, maar met een schijfje sinaasappel is het ook heel lekker. Die heb ik dan weer niet in mijn tuin :).

Water met een smaakje

Rode besjes

De smaak van de rode besjes trek eigenlijk niet echt in het water, maar ze zakken zo mooi naar de bodem als decoratie. Je kan de besjes een klein beetje kneuzen, dan kleur het water een beetje rood en krijgt het een iet wat zure smaak van de bessen.

Water met een smaakje

Watermeloen, komkommer & basilicum

Deze combo is winnen! Helemaal als je ‘m ff laat intrekken. Je proeft het zoete van de watermeloen, het kruidige van de basilicum en een fris tintje van de komkommer.

Steranijs

Misschien iets meer voor de winter, dan de zomer. In combinatie met een stokje kaneel, rozemarijn en een schijfje sinaasappel heb je je nieuwe favoriete winterdrankje te pakken. Staat ook nog eens mooi op een gedekte tafel.

Voor deze zomer beperkt ik mij echter tot alleen wat steranijs :).

Water met een smaakje

Gember & limoen

Gewoon een lekkere combinatie die niet heel veel uitleg nodig hebt. Laat alleen de limoen niet te lang in het water staan, want dan wordt het een beetje bitter. Gebruik ook alleen een verse limoen, die zijn namelijk het best!

Water met een smaakje

Tips voor water met een smaakje

  • Heb je één mooie karaf en wil je steeds bijvullen? Vul dan een grote pan met water en doe er de kruiden/takjes fruit bij die je lekker vindt. Laat deze een middagje staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Is je fles of karaf leeg, dan kan je ‘m aanvullen vanuit het water uit de pan.
  • Scheur bij voorkeur de kruiden een beetje in, want dan komen de smaken beter vrij dan wanneer je het zou knippen.

*Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

Misschien is deze thee met verse gember kurkuma en zwarte peper ook iets voor je?

Gember-kurkuma thee0

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: