BLOG: Mijn voorraadkast? Die ontploft bijna….

Het is altijd handig om wat in huis te hebben voor als je een keer geen zin hebt om boodschappen te doen, je bankrekening aan het einde van de maand al in de min staat of gewoon omdat je die 1+1 acties met langhoudbare artikelen niet kon weerstaan (heb ik ook vaak last van).

HuishoudenHuishouden

voorraadkast de keukenboef

Onderstaande producten heb ik altijd en huis en wellicht kan je hiermee de voorraadkast aanvullen en je leven soms iets makkelijker maken, omdat het je een ritje naar de super scheelt.

 • Quinoa: vroeger had ik altijd pasta in mijn kast staan, maar die pakken heb ik al een tijd niet meer in huis gehaald. Met de quinoazaden kan je alle kanten op. Zo heb ik nog een gepofte quinoareep op mijn to-cooklijstje staan en  maakte ik onlangs voor Meatless Monday; quinoaburgers. Het recept vindt je hier.

quinoaburgers

 • Zuur: Amsterdamse uitjes, augurken of zilveruitjes. Fantastische slanke smaakmakers aan salades of dressings. Is de pot eenmaal open? Dan kan je ‘m makkelijk nog maanden in de koelkast bewaren.
 • Tomatensaus en -blokjes. Altijd handig om in huis te hebben voor een lekkere schaal groentelasagne, als basis voor tomatensoep of om gehaktballetjes in te smoren.
 • Bonen in pot of blik: Ze eten geen brood, dus je kan ze best wel even laten staan in je kast. Bij mij gaan de potten bonen harder dan een halfje gesneden wit, want ze vormen tegenwoordig vaak de basis van mijn baksels. Ook heerlijk om te verwerken in curry’s of wat dacht je van een old-school bruine bonenschotel, pffft. Ik maakte er ook deze cannellini-en-kokosmuffins van.

cannellini-en-kokosmuffins

 • Amandelmeel: het is vrijdagavond en je het zin in iets zoets, maar je hebt niks in huis. Met amandelmeel kan je alle kanten mee op, meng het met banaan en een ei en je hebt de basis voor een heerlijk cake al te pakken.
 • Blikjes tonijn: onmisbaar! Bomvol eiwitten en daarom geliefd bij vele sporters. Ik eet graag een blikje gemengd met wat komkommer, augurkjes, gekookt eitje en wat mayonaise.
 • Wraps: ook onmisbaar! Prima vervanger van aardappelen of rijst en je kan er van alles mee maken. Rol ze op, vouw ze dicht, stapelen, noem het maar op. Na een avondje stappen gaan ze bij mij vaak de pan in met heel wat kaas en chilisaus. Lekker….
 • Pure chocolade: heeft geen uitleg nodig.
 • Kokosmelk of santen: heb je nog wat paprika en champignons in de koelkast liggen, dan ben je al een heel eind om Tom Ka Kai te kunnen maken. Of je wilde een stoofpotje maken en je hebt alleen vlees gehaald, dan kan je heerlijk Indische rendang maken (moet nog wel het een en ander bij, maar het begin is er). Of deze overheerlijke cheesecake met kokos en limoen. Echt een aanrader deze.

kokos-en-limoencheesecake

 • Afbakbroden en toastjes: de eerste is vooral erg makkelijk als het zaterdagochtend is en ik nog geen boodschappen gedaan heb en ik toch eerst even wil ontbijten. Je hebt altijd wel iets in de (koel)kast liggen wat je er op kan smeren. Of als je onverwachts visite krijgt, dan komen die broodjes ook van pas. Toastjes trouwens ook. Die wil ik ook nog wel eens opzoeken rond een uurtje op 22.00 ‘s avonds als ik enorme trek heb. Gewoon zonder iets er op, mmm lekker…..

Daarnaast heb ik ook heel wat triviale items in mijn voorraadkast staan waarvan ik mij afvraag wanneer ik deze ga gebruiken en of ik ze überhaupt ooit wel eens zal gaan gebruiken, zoals:

 • Wilde roze zalm. Zo lekker als dat ik tonijn vind, zo niet lekker vind ik zalm uit blik. Zitten altijd van die graatjes en botjes in.
 • Blauwe hagelslag. Een keer van iemand gekregen, want anders werd het weggegooid. Misschien moet ik een recept wijden aan geboortehapjes voor een jongetje.
 • 4 blikken mais. En ik ben helemaal niet zo dol op mais.
 • Kersen op siroop. Bedankt mam, ik ga er echt nog wel een keer iets mee maken.
 • Bamboescheuten. Het leek mij leuk om er een keer iets mee te maken, maar ik vergeet iedere keer dat het nog in de kast staat.
 • Kerstboompasta. Het is nog tot 2018 houdbaar, dus dit jaar met kerst eten we pasta. Of niet…

Wat zijn jullie favoriete items in je voorraadkast en waar kan je echt niet zonder?

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: