Wiener melange chiapudding

Ping! Een lampje verscheen er boven mijn hoofd toen ik chippudding wilde maken, maar niet zo goed wist welke smaak. Koffie en chocolade = wiener melange = fucking sweet.

KokenKoken

Ik had zelf nog een doosje met sticks voor mokkakoffie, dus die heb ik gebruikt. Je kan ook koffie granules gebruiken, maar dan moet je de amandelmelk even verwarmen en de koffie granules hierin op laten lossen.

Waarom chiapudding? Dit is voor mij een goed alternatief voor een bak kwark in de morgen. Heb ik jaren gegeten, maar ik ben er onlangs toch echt van overtuigd dat al die kwark mij geen goed doen. Nou ja, mijn darmen geen goed doen. Daarom kies is toch wat vaker voor een ontbijtje dat lactosevrij is.

Enige is dat ik dan weer een pak amandelmelk open moet maken en die op moet maken. Wat maak ik daar dan weer mee? Een koffie verkeerd, doe het bij een shake/smoothie of maak m’n oats er lekker romig mee.

chiapudding recept
Heerlijk ontbijtje dit!

Wat heb je nodig? 1 portie wiener melange chiapudding

  • 225 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 flinke eetlepels chiazaadjes
  • 1 zakje oploskoffie
  • 1 theelepel cacaopoeder

Hoe maak je dit?

  1. Doe alle ingrediënten in een bakje of kommetje en meng alles goed met elkaar. Ik neem een lege glazen pot, deksel erop en schud even alles lekker door elkaar.
  2. Zet in de koelkast en laat minimaal 12 uur opstijven.
  3. Voeg nog je favoriete topping toe en smullen maar.
chiapudding met koffie
Slecht vier ingrediënten maken dit ontbijtje.
recept voor chiapudding
Espresso erbij? Check!
Recept voor chiapudding met chocolade
Heerlijk romig, gezond en vullend.

Variaties

  • Je kan nog een extra theelepel kaneelpoeder toevoegen.
  • Of wat dacht je van een eetlepel honing om deze wiener melange chiapudding wat zoeter te maken.
  • Voor de sporters onder ons: voeg een schep proteïne poeder toe voor extra eiwitten in je wiener melange chiapudding.

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Ook iets voor jou?

Het is geen ontbijtje waar je normaliter een lepel voor gebruikt en je bent iets meer tijd kwijt dan met het maken van chiapudding. Maar, deze kokosmeel pannenkoekjes zijn dé bom!

kokosmeel pannenkoekjes

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: