witte aspergesalade

Witte aspergesalade

Ik ben er dit jaar vroeg bij voor mijn doen met de witte asperges. De Mr. vind ze niet zo lekker en daarom moet ik ze altijd voor mij alleen koken. Of wil iemand een keer koken eten, dan maak ik deze witte aspergesalade voor je.

KokenKoken

Vandaag ga ik voor een vegetarische salade en om de salade een beetje body te geven heb ik ervoor gekozen om roseval aardappeltjes door de salade te doen. Ik gaar deze in de Airfyer #ilovemijnairfryer.

recept voor salade met asperges

Wat heb je nodig? 2 porties witte aspergesalade

 • 500 gram ongeschilde asperges of 4 witte asperges per persoon
 • 400 gram roseval aardappeltjes
 • 4 eieren
 • 75 gram gemengde sla
 • 1/2 venkel
 • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
 • 2 eetlepels hazelnootolie of olijfolie van goede kwaliteit

Hoe maak je dit?

 1. Snijd de aardappeltjes in stukjes van ongeveer 2cm groot en kook ze gaar in kokend water of in de Airfyer op 200 graden voor 10 minuten. Doe je ze in de Airfyer, besprenkel de aardappeltjes dan met een klein beetje olie. Laat vervolgens afkoelen

 2. Snijd de tussentijd de houterige uiteindes van de asperges (ongeveer 1,5cm) en gooi deze weg. Schil de asperges met een dunschiller. Bewaar de schillen.

 3. Leg de asperges in een (hapjes)pan, leg de aspergeschillen erop en vul met water totdat ze onder staan. Kook de asperges in een minuut of 5 a 7 gaar. Afhankelijk van de dikte van de asperges.

 4. Kook de eieren zoals je ze zelf het lekkerst eet. Zacht, medium of hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze. In deze witte aspergesalade ga ik voor hardgekookte eitjes.

 5. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.

 6. Doe de gemengde sla samen met de venkel, zongedroogde tomaatjes, roseval aardappeltjes en hazelnootolie in een grote kom en hussel alles lekker door elkaar.

 7. Snij de asperges in kleinere stukken, ongeveer in drieën en hussel deze ook door de salade.

 8. Verdeel de salade op twee borden en garneer met de gekookte eitjes.

recept met witte asperges
witte aspergesalade
salade met asperges

Variaties

 • Ook lekker om wat stukjes verse avocado toe te voegen.
 • Heb je behoefte aan iets meer dan twee eitjes? Verrijk deze witte aspergesalade dan met gerookte zalm, of stukjes gerookte kipfilet. Warme beenham is natuurlijk ook heel lekker.
 • In plaats van venkel kan je ook wat komkommerplakjes gebruiken.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Deze gado gado salade is niet te vergelijken met de witte aspergesalade, maar ook echt een toppertje om te maken. Eet ‘m als onderdeel van een Indische rijsttafel of maak er een maaltijdsalade van.

gado gado salade

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: