Wortelwrap met gerookte zalm

Verandering van spijs doet eten, dus heb ik mijn vertrouwde wraps ingewisseld voor deze wortelwrap. Ze zijn iets kleiner en een gedeelte van het tarwemeel is vervangen door wortel. Ik heb alleen aan één zo’n wrap niet genoeg, dus maak ik er twee voor mijzelf.

HuishoudenHuishouden

Voor de Mr. hoef ik niet met deze wrappies aan te komen zetten, want dan heb ik twee pakken nodig. Die schuift ze in z’n holle kies. “Doe mij maar een tosti”. Dat gaan we dus even niet doen, want we kunnen allebei wel weer een paar kilootjes kwijt.

In onderstaand ingredientenlijstje van deze wrap vindt je wellicht een beetje een vreemde eend in de bijt, de augurk? Wat doet die daar nu bij? Ik kan je vertellen, die maakt dit gerechtje helemaal top. De avocado en de zalm zijn beide vette ingrediënten, de paprika is knapperig en de wrap heeft niet een hele uitgesproken smaak. En daar komt die kleine augurk lekker van pas. Steekt heerlijk af tegen de rest en geeft net dat beetje extra. Heb je deze niet in huis of vindt je augurken verschrikkelijk, laat ze dan lekker achterwegen :).

Wat heb je nodig? 1 portie gevulde wortelwrap

 • 2 wortelwraps
 • 50 gram gerookte zalm
 • 1/2 avocado
 • 1/2 rode paprika
 • 2 a 3 augurkjes

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm de wraps in een koekenpan, in de magnetron of zoals ik even boven het vuur van je gasfornuis.
 2. Beleg de wraps met zalm. Leg deze in het midden van de wraps in een rechte strook.
 3. Snijd de avocado en paprika in reepjes en verdeel deze over de wraps op de zalm.
 4. Rol de wraps op en serveer direct (aan jezelf).

Variaties

 • In plaats van gerookte zalm kan je ook plakjes gerookte kipfilet gebruiken.
 • Of ook lekker met wat stukjes komkommer.
 • En wat denk je van een beetje srirachasaus erbij voor wat extra pit?

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien is deze BLT wrap ook wel iets voor je?

BLT wrap

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: