rosbief-wrap

Wrap met rosbief

Broodje ham, broodje kaas, gegrilde worst, hazelnootpasta of filet americain. Een greep uit het beleg wat dagelijks in de broodtrommeltjes te vinden is naar school of werk. Toen ik op de middelbare school zat at ik vijf dagen in de week voor drie jaar lang twee bruine boterhammen met ham, omdat ik dat gewoon het lekkerste beleg vond. Op een gegeven moment was ik er echt zo klaar mee en toen heb ik jaren geen ham meer gegeten.

HuishoudenHuishouden

Vandaag de dag eet ik nauwelijks nog brood tijdens de lunch, omdat ik merk dat ik daar een enorme inkakker van krijg rond een uurtje op 15.00. Heeft iemand voor mij twee tandenstokers om m’n ogen open te houden? Vaak eet ik een salade of een volkoren tortilla wrap waar ik lekker veel groente tussen stop, zoals ik deed met gegrilde courgette in onderstaand recept.

Wat heb je nodig? 1 portie

 • 1 tortilla wrap
 • 50 gram rosbief
 • 1 eetlepel roomkaas
 • 1/2 courgette

Hoe maak je dit?

 1. Halveer de courgette en snijd deze in plakjes en bak deze in een koekenpan voor 5 minuten om en om. Ze moeten nog wel een beetje knapperig blijven.
 2.  Smeer de wrap in met de roomkaas en beleg met rosbief.
 3. Leg de gegrilde courgette in het midden van de wrap van links naar rechts.
 4. Rol de wrap op en snijd deze door midden. Eet ‘m gelijk op of bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast voor de volgende dag.

rosbief-wrap-2

Voedingswaarde per portie:

 • Kcal 269
 • Eiwitten 21,4 gram
 • Vetten 8,0 gram
 • Koolhydraten 26,7 gram

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: