Italiaanse zaden- en havermoutcrackers

Zijn het nou pitten of zaden? Volgens onze vriend wiki = pit (zaad). Kort door de bocht is het hetzelfde, alleen in de pit zit het eigenlijke zaad. What???

HuishoudenHuishouden

Ik had al deze ingrediënten toch al in huis, dus heb er mijn eigen draai aan gegeven. Kan jij uiteraard ook doen. Gebruik alleen geen noten, want die zijn te grof en dan blijft het mengsel niet plakken.

Volgens de Mr. bevatte mijn foto niet genoeg kleur. Had ik er nog een tomaatje bij moeten leggen of moeten beleggen met iets dat rood of oranje was… Ik vind de foto’s juist wel lekker strak zonder al die extra’s. What do you think?

Wat heb je nodig? 6 tot 8 zaden- en havermoutcrackers

 • 100 gram gemengde pittenmix (in gebruik een mix van pompoen-, zonnebloem-, en pijnboompitten)
 • 25 gram sesamzaadjes
 • 75 gram gebroken havermout
 • 1,5 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
 • 1 theelepel zout
 • 175 ml water

Hoe maak je dit?

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Doe alle ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar.
 3. Laat 30 minuten staan en roer tussendoor 1x keer het mengsel nog even goed.
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het zadenmengsel op de plaat.
 5. Maak een dunne plak van het mengsel. Ik gebruik de achterkant van een cup, maar je kan ook je handen of een lepel gebruiken.
 6. Zorg ervoor dat je een rechthoek of vierkant krijgt.
 7. Bak de zaden- en havermoutcrackers op 180 graden af in 20-25 minuten. Afhankelijk van hoe dit je de plak hebt gemaakt kan het wat korter of langer duren.
 8. Haal de bakplaat na de baktijd uit de oven en snijd zes tot acht crackers met een pizzasnijder of een scherp mes. Laat afkoelen.
 9. Mochten de zaden- en havermoutcrackers een beetje zacht aanvoelen, dan kan je ze altijd even omdraaien en nog vijf minuutjes bakken.

 

Variaties

 • Laat de havermout achterwegen en vervang deze door wat gebroken lijnzaad. In plaats van 75 gram havermout gebruik je dan 75 gram gebroken lijnzaad.
  • Heb je alleen hele lijnzaad in huis? Kneus deze dan een beetje, want gebroken lijnzaad neemt beter het vocht op en bindt de crackers beter.
 • In plaats van Provençaalse kruiden kan je ook twee eetlepels parmezaanse kaas toevoegen, dan zijn het geen Italiaanse crackers meer, maar kaascrackers :).

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.


Misschien is deze pittige kaascake met groente ook wel iets voor je:

Pittige kaascake met groente

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: