zelf vanillesuiker maken

Zelf vanillesuiker maken

Met een pondje suiker en een paar leeg geschraapte vanillestokjes kan je heel gemakkelijk zelf vanillesuiker maken. Je hebt er bijna geen ingrediëntenlijst of bereidingswijze voor nodig. Wees niet bang, want ik zet gewoon alles voor je onder elkaar.

KokenKoken

Zelf labels maken

Wat is nu leuker dan je eigen gemaakte vanillesuiker in een weckpot of oude jampot doen en deze versieren met een label? Ik label graag al mijn glazen potten en kruidenpotjes, zodat ik in een oogopslag kan zien wat erin zit. Het is een kleine investering tussen de 10 en 30 euro en je doet er jaaaaaaren mee.

Ik kocht mijn labelprinter zo’n jaar of 10 geleden en heb er nog steeds plezier van. Ik heb zoiets of je kan ook een lettertang gebruiken, dan krijg je ook hele leuke labels. Ook handig voor het labelen van ijslolly stokjes voor in de tuin. Doe ik, want anders vergeet ik welke bloembollen ik waar heb geplant, haha.

Bewaren op Pinterest

Je kan dit recept heel makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest, zodat je het op een later moment very easy terug kan vinden. Druk op de Pinterest button links bovenin de hoek van onderstaande foto. 

Op Pinterest vindt je trouwens nog meer heerlijke recepten en inspiratie voor leuke recepten om zelf te maken. Je kan ook mijn pagina volgen, zodat je altijd als eerste mijn nieuwste recepten te zien krijgt.

vanillesuiker maken

Vol of leeg

Om zelf vanillesuiker te maken kan je vanillestokjes gebruiken die je al leeg geschraapt hebt voor een ander recept. Het stokje of de boon zou je anders weggooien, toch? Nu stop je ‘m in een pot. Vul je pot vanillesuiker gewoon iedere keer aan met leeg geschraapte stokjes, want weggooien is zonde.

Uiteraard kan je ook een “hele” ongebruikte vanillestok gebruiken. Zelf vind dit een beetje zonde, want de vulling is kostbaar en kan je beter ergens anders voor gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kristalsuiker of rietsuiker
  • 2 vanillestokjes (leeg of nog vol)

Hoe maak je dit?

  1. Doe de suiker in een glazen pot die je goed luchtdicht kan afsluiten. Een weckpot of een oude pindakaas of jampot.

  2. Gebruik je vanillestokjes met inhoud, halveer deze dan over de lengte en stop ze in de suiker. Zorg dat je volledig bedekt zijn met suiker. Doe precies hetzelfde met vanillestokjes die leeg geschraapt zijn.

  3. Laat de suiker met de vanillestokjes minimaal drie maanden staan, want het heeft even tijd nodig om in te trekken. De stokjes laat je gewoon in de suiker en mocht je nieuwe stokjes hebben, doe ze er dan gewoon lekker bij, want dat komt de smaak alleen maar ten goede.

zelf vanillesuiker maken
vanillesuiker maken

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Zelf vanillesuiker maken is iets wat je niet zo snel doet en denk ik ook niet heel vaak doet. Dan is zelf kruidenolie maken ook wellicht wel iets voor jou! Mijn favoriet is 100% die met knoflook en citroen, echt heerlijk!

zelf kruidenolie maken

About The Author


De keukenboef

Foodblogger

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: